Ако тръбата която захранва входа на серпентината идва от доло няма проблеми , но ако идва отгоре и ако бойлера е с по висока температура от водата в системата ще започне гравитачно движение .В този случай ако тръбата идва от горе просто я спуснете 30 сантиметра да подмине входа на серпентината и я върнете в посока нагоре до входа , там сложете тетка с обезвъздушител -и готово . 
Мерси за отговорите.
Захранващата и изходящата тръба на серпентина са по около 130см вертикални надолу от бойлера с обезвъдушител на най-високата точка. По-високо е от радиаторите.
С трипътния вентил с термоглава с изнесен сензор правя байпас на серпентината докато температурата на водата не стигне 50гр. и съответно когато спадне. Понеже сензора управляващ помпата е малко в страни от котела докато стигне до него 30гр в котела е 60 и тогава тръгва помпата. Абе въобще така съм си го направил, че сензора е на 30 и помпата върти понякога и малко по-хладка вода. За това ми е трипътния вентил.
Не съм си и помислял да използвам електрически клапан, защото бойлера е в банята, а тя е доста малка. Поне толкова, че като се къпе човек да я намокри цялата. Харесах си възможността да е чисто механично управлението.