• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Абе ти да не се приемаш на сериозно???
А млъквай не се пише с удивителна. Защото това моето е факт - млъкваш. Не е викане.
Много велики станахте всички в интернета. Нещо се уговорихте кампанийно с дърваря ли, какво?
Аз имам редактор с филтри на лаптопа. Получава се сносно качество дори с относително евтин кепчър, ако знаеш какво правиш. И имаш кадърен VHS плеър. А дечко ще викаш на баща си.
Между другото, имам и 2 хубави очи. И имам телевизор. Включвам касетката и гледам. Включвам файла от кепчъра и гледам. Все същата боза си върви на екрана, със сходно качество. Качеството на касетките е покъртително ниско - на тези записани домашно. А и по принцип. Евтините кепчъри вършат някаква работа.
За малко по-добро качество най-евтиното е тунер втора ръка за 40лв на PCI слот на настолен компютър.
Във всеки случай излиза по-евтино от 300лв на "професионално студио", което ще направи същото - да натисне копчето play на видеото, да пусне програмата за прихващане, като преди това е вързало кепчъра за видеото и да ти запише на диск един файл.
Единствените условия за прихващане на видео от касетка е най-добре да имаш компютър процесор поне PentiumIV 2.8-3Ghz и кепчър карта...
Разбира се, и самата касетка, както и VHS плеър със съответните изходи.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Във всеки случай излиза по-евтино от ....
Да, знаем. Ти си човека за 5 кинта.... :lol: За другото:
toolegittoquit написа:
А млъквай не се пише с удивителна.
Пред удивителния знак (!) не се оставя интервал. Той се използва за означаване на край на подбудителни, възклицателни и други изречение, изразяващи емоции. Може да се използва и като препинателен знак за край на вметнато изречение. Обикновено се използва в повелително наклонение, но само ако изречението е емоционално натоварено:
Trolpad, utihni! (Тролпад, млъкни!)
Така че - мий си краката и си лягай да не те бие мама ... :x
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
toolegittoquit написа:
...Във всеки случай излиза по-евтино от ....
Да, знаем. Ти си човека за 5 кинта....
Понякога човек иска да постигне оптимални резултати с минимални средства. Отиди, плати ти 300лв вместо човека. Или не философствай.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
... Отиди, плати ти 300лв вместо човека...
Шматарок... Къшшшшш....
На жената съм и казал къде и как да го направи за по-малко от 100 кинта.
Качествено!!! Не ала Тролпад.
Ама ти си все същия шматарок и не можеш (не искаш) да прочетеш какво са написали хората...
Ти все още ли не разбра че постовете ти нямат никаква стойност ???
P.S. Абе ти още ли не си умил краката си??? :lol:
Lisko - майстор
С оглед на настъпващия празник на нашата писменост и култура, може ли някой админ да коригира заглавието на темата, по-специално "видИо". Излагаме се така.
Сетих се за един китаец от и-бей, който искаше да съм му прател на ведио, как точно не работел уреда.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Качествено!!! Не ала Тролпад.
Ама ти си все същия шматарок и не можеш (не искаш) да прочетеш какво са написали хората...
Ти все още ли не разбра че постовете ти нямат никаква стойност ???:
За 3лв на час силно се съмнявам относно качеството. А моите постове нямат стойност, също както твоя живот.
Намерихте се тук 2-3 смешковци да тровите целия форум.
Форумът е НАПРАВИСАМ, дей*а! МАХАЙ се от тука, като не искаш да помогнеш някой да направи нещо САМ.
Явно в реалният живот малко бой ядеш, че ти остават зъби да фъфлиш във форума злословията си.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Явно в реалният живот малко бой ядеш....
Това явно го казваш от собствен опит. Моите съболезнования за кофите с шамари дето си изял... :-D
Аз съм за НАПРАВИСАМ когато това е оправдано - по-евтино, по-качествено, липса на достъпна алтернатива...
В случая това не е така. Ще се хвърлят повече пари, ще се загуби много време и резултата ще е съмнителен.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
toolegittoquit написа:
...Явно в реалният живот малко бой ядеш....
Това явно го казваш от собствен опит. Моите съболезнования за кофите с шамари дето си изял... :-D
Аз съм за НАПРАВИСАМ когато това е оправдано - по-евтино, по-качествено, липса на достъпна алтернатива...
В случая това не е така. Ще се хвърлят повече пари, ще се загуби много време и резултата ще е съмнителен.
Аз давам варианти, всеки си преценява. Някой може да има кофти записи, може да иска просто да ги извади в цифров вид и да си ги гледа и да не го интересува топ качество или просто записите му да са кофти и да не си струва.
Въпреки наличната алтернатива, дори и по-добра, удовлетворението да свършиш нещо сам със своите ръце е причината някои хора да се опитат да направят нещо сами. Дори и да не е най-доброто.
Да вземеш кепчър втора ръка или ново, относително евтино и да вземеш едно видео на заем е 100% по-евтино, отколкото да дадеш 100, 200 или 300лв за прехвърляне.
Да се загуби много време - няма. Пускаш лаптопа/компа, пускаш видеото, натискаш плей и си пиеш кафето в другата стая. Не седиш на ръка да въртиш лентата на касетката, така че да губиш време.
vlax - майстор
hidrazin написа:
Ще се хвърлят повече пари, ще се загуби много време и резултата ще е съмнителен.
Ей това е най-точното.

А бе Вие двамата ако се събирете на форумна среща ще се биете ли или ще се пиете ракията.
plamen6703 - майстор
mermaidbyheart написа:
А един горе-долу качествен видео плеър е около 40-50лв на старо, защото не знам някъде да продават нови в някой магазин. Тоест ако сложим 50лв плеър, плюс да речем айде да не е 20, а 50лв capture става общо 100лв което е доста по-приемлива цена..... Не знам ще си помисля какво да правя, а и чакам обаждане от въпросното фото където ми прехвърлиха първата касетка да ми кажат дали биха могли да ми направят отстъпка...
Как може да знаеш нещо, което се купува на старо, че е качествено? Ако е само, че пише Сони или някаква друга марка и мислиш, че е качествено имаш право, но пропускаш нещо много важно, че е било качествено преди поне 20 години като е било ново. При положение, че е сдухано от въртене и не се знае изобщо в какво състояни е главата, ремъците, механиката... почти е сигурно, че купуваш нещо, което може да завърти касетата, но колко време ще е я върти и какво ще изкара като качество... спорен въпрос... като издъхне още на първата касетата ще трябва да купуваш друг и става упражнения за луди...
Отделно от това имаш само касети и нищо друго, като купиш и другите джаджи и като седнеш да прехвърляш и установиш, че отделно от всичко трябва да знаеш какво и как да го правиш, че да стане прехвърлянето и ще разбереш, че само на клипове в "тубата" е лесно и става за нула време :)
Най-добрият вариант е да си "пресееш" какво искаш да прехвърлиш на дигитални носители, да отидеш в едно студио да си платиш и да не се занимаваш с глупости. Ако пък те влече и те бута да пробваш, действай и не се притеснявай. на въпросите, които задаваш тук може да не ти отговори никой, но със сигурност ще се начетеш на простотии и ще станеш свидетелка на мерене на органи, на кой е по-голям и кой знае и може повече.
Желая ти успех!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Прехвърляне от видио касета на лаптоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: