• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Аз от цялата тема видях само едно две разумни препокриващи се предложения. И така след като питащия каза че водата ще се вкарва в къщата и мохе ли помпата да е там защо всечки почнахте пак да го кандарисвате на сложи потапеща. На която и да е помпа почти е без значение колко ще е дълго хоризонталното трасе на засмукване. От значение единствено дълбочината на засмукване. Та помпата спокойно може да си е в къщата а трасето под земята и да не мръзне. И другото което не можа да ми се изясни зщо толкованчесто се налага да се чисти филтъра на смукателя. Освен принудително да го набивате вбтинята на дъното на кладенеца. Ми вдигнете го малко на горе пък и навийте малко пласмсова мрежа за прозорци на него. По точно направете един по голям предварителен филтър и забравете постоянното вадене и чистене. Този дето е на смукателя не му е това работата той е само предпазен за всеки случай. И за да не питаш пак как за стане и да не прелива вода като пробиете странично кладенеца. Ми излейте две кофи цимент и направете външна тапа. Връзката с вертикалнта част в кладнеца с холендър за всеки случай. А и след като вече има помпа едва ли му трябва външна част на този кладенец и посления пръстен може да го махнете за удобство. Иначе ако държите на фасона на кладенеца става само с влизане вътре
preslav - майстор
lov написа:
Аз от цялата тема видях само едно две разумни препокриващи се предложения. И така след като питащия каза че водата ще се вкарва в къщата и мохе ли помпата да е там защо всечки почнахте пак да го кандарисвате на сложи потапеща. На която и да е помпа почти е без значение колко ще е дълго хоризонталното трасе на засмукване. От значение единствено дълбочината на засмукване. Та помпата спокойно може да си е в къщата а трасето под земята и да не мръзне. И другото което не можа да ми се изясни зщо толкованчесто се налага да се чисти филтъра на смукателя. Освен принудително да го набивате вбтинята на дъното на кладенеца. Ми вдигнете го малко на горе пък и навийте малко пласмсова мрежа за прозорци на него. По точно направете един по голям предварителен филтър и забравете постоянното вадене и чистене. Този дето е на смукателя не му е това работата той е само предпазен за всеки случай. И за да не питаш пак как за стане и да не прелива вода като пробиете странично кладенеца. Ми излейте две кофи цимент и направете външна тапа. Връзката с вертикалнта част в кладнеца с холендър за всеки случай. А и след като вече има помпа едва ли му трябва външна част на този кладенец и посления пръстен може да го махнете за удобство. Иначе ако държите на фасона на кладенеца става само с влизане вътре
Посочената от питащия помпа е на кантар със засмукването, на всичкото отгоре е 1100 Вата срещу 350 вата на потапяща, ценово са съизмерими - би ли посочил предимствата на помпа в къщата!
olelemaiko - специалист
lov написа:
Аз от цялата тема видях само едно две разумни препокриващи се предложения. И така след като питащия каза че водата ще се вкарва в къщата и мохе ли помпата да е там защо всечки почнахте пак да го кандарисвате на сложи потапеща. На която и да е помпа почти е без значение колко ще е дълго хоризонталното трасе на засмукване. От значение единствено дълбочината на засмукване. Та помпата спокойно може да си е в къщата а трасето под земята и да не мръзне. И другото което не можа да ми се изясни зщо толкованчесто се налага да се чисти филтъра на смукателя. Освен принудително да го набивате вбтинята на дъното на кладенеца. Ми вдигнете го малко на горе пък и навийте малко пласмсова мрежа за прозорци на него. По точно направете един по голям предварителен филтър и забравете постоянното вадене и чистене. Този дето е на смукателя не му е това работата той е само предпазен за всеки случай. И за да не питаш пак как за стане и да не прелива вода като пробиете странично кладенеца. Ми излейте две кофи цимент и направете външна тапа. Връзката
с вертикалнта част в кладнеца с холендър за всеки случай. А и след като вече има помпа едва ли му трябва външна част на този кладенец и посления пръстен може да го махнете за удобство. Иначе ако държите на фасона на кладенеца става само с влизане вътре
Затова питах колко е денивелацията.Добре си го обяснил.Ако помпата е вътре и филтъра може да е вътре , преди помпата.В кладенеца един едро омрежен накрайник.

Ето една примерна схема , какво трябва да се получи.Схемата е визуално насочена , и не е свързана с дадената конкретика от темата.

Прикачен файл

shema-avtonomnogo-vodosnabzheniya-560x600.gif
shema-avtonomnogo-vodosnabzheniya-560x600.gif (76.76 KиБ) Видяна 1511 пъти
hidrazin - майстор
preslav написа:
... би ли посочил предимствата на помпа в къщата!
Колко предимства искаш да ти се посочат?
По-скоро ти кажи какви са недостатъците.
И как реши че дадената помпа е на кантар след като питащия не е казал каква е денивелацията?
Между другото разликата в цената между двата KARCHER-а не е 30 а 40 лева, като и двата са пълен таш...ак.
Напор 6 метра срещу напор 9,5 метра на Райдъра, която пък е със 70 кинта по-евтина.
:partyman:
lov - майстор
preslav написа:
Посочената от питащия помпа е на кантар със засмукването, на всичкото отгоре е 1100 Вата срещу 350 вата на потапяща, ценово са съизмерими - би ли посочил предимствата на помпа в къщата!
http://trimeri.eu/index.php?route=produ ... uct_id=160

Ай сега на мен кат на по глупав ми обясни какво му е на кантар на тази помпа След като са пуснали смукателя на 6 м от повърноста и доколкото ми става ясно са го забили и зорлем в тинята на дъното. И след като обяснява че и от време на време прелива самия кладенец колко ще да му е засмукването. То в един момент че се окаже че тя работи под напор май.
А за предимствата ще почна от първото. Не че ще е кой знае какво опазване ама е по добре след като се краде да си е в къщата от колкото я някоя шахта извън къщата. И кат казах в шахта знаеш ли колко конденз и влага ще има там и как все ще трябва да се наглежда да не се е станала и на водолаз. :mrgreen: Човека е обяснил ама кой да чете че подпочвените води са наравно с повърността. А и не е лошо също да ми кажеш за тази дренажна помпа дето така умно го насочихте какво налягане ще създава и съответно какъв дебит.
Пък сега видях че и Хидрата се включил и е питал същото че даже и отговорил. Да не говоря че още в началото той попита дали само локуми ще се разтягат или ще се помогне наистина на човека. По точно жената която е в нужда. Хората са решили да помогнат с каквото могат и в место някой да рече дай едно рамо да ударим ще се правим колко сме велики на кника па лошото е че не знаем и какво да четем от нея.
lov - майстор
muhala написа:
Ако все още трябва термостат... http://www.banggood.com/DC-12V-50-to-11 ... mds=search
Макар и отпадащо като изпълнение с отоплителния кабел още едно безумно предложение. Сега пък и на него да му дирят и захранване щото е с работно напрежение 12V. Айде все ще се изрови някой адаптор но защо трябва да е толкова сложно след като и един плюсов термостат от хладилник би свършил същата работа. Има такива които са с двини контакти заради индикацията. комутирания ток през тях ще е напълно достатъчен да захрани кабела. Чисто механично изпълнение е няма тая шарения с дисплйчетата. Но бабата едва ли ще се очарова от тях а и надали ще имат и време да чакат за една доставка от Китай. А цената ще е пак същата.
nеwage - специалист
lov написа:
muhala написа:
Ако все още трябва термостат... http://www.banggood.com/DC-12V-50-to-11 ... mds=search
Макар и отпадащо като изпълнение с отоплителния кабел още едно безумно предложение. Сега пък и на него да му дирят и захранване щото е с работно напрежение 12V. Айде все ще се изрови някой адаптор но защо трябва да е толкова сложно след като и един плюсов термостат от хладилник би свършил същата работа. Има такива които са с двини контакти заради индикацията. комутирания ток през тях ще е напълно достатъчен да захрани кабела. Чисто механично изпълнение е няма тая шарения с дисплйчетата. Но бабата едва ли ще се очарова от тях а и надали ще имат и време да чакат за една доставка от Китай. А цената ще е пак същата.
Всъщност не е отпаднало, защото потопяемите помпи не са удачно решение, не и евтините за поливане.
Ето този термостат няма ли да свърши работа с 2 метра отоплителен кабел?
шоп - майстор
nеwage, всъщност не разбрах с каква помпа разполагате!
nеwage - специалист
шоп написа:
nеwage, всъщност не разбрах с каква помпа разполагате!
Никаква. Разполагаме само с бюджет 120 лв. за помпа. За тези пари съм се спрял на тази http://www.raider.bg/c/elektricheski-vo ... jet100-159
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Затопляне на тръба от кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: