• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
nikolov333 написа:
Основния проблем на твоя ЖЗ заземителен проводник, освен че не е заземителен, е и че "спира тока на съседите".. Та първо огледайте тяхното табло.. Ако действително твоя ЖЗ е свързан директно и идва от тях, виж дали имат заземяване в таблото им и се вържи към него, ако ли не ще търсиш кучето другаде..
Приятелю, вече няколко пъти писах, че проблемът със съседите е решен. ВРЕМЕННО е решен. А техният проблем не може да се реши, преди аз да осигуря "земно". Повече не го мислете техния проблем!

Да поясня (макар че техният /на съседите/ проблем е по-сложен): И СЪСЕДСКОТО АПАРТАМЕНТНО ЕЛТАБЛО Е ПРАВЕНО ОТ НЕДОСТАТЪЧНОПРЕКВАЛИФИЦИРАЛИ СЕ ВОДОПРОВОДЧИЦИ. И в съседското аптабло няма земно. И в съседското аптабло кабелите са оплетени яко. По скоро са оплетени N и PE-кабелите на различните кръгове. ПЪЛНО МАЗАЛО!
И проблемът на съседите е по-сложен, щото те не осъзнават каква трепач-инсталация имат. Казах им да си викат техник.

А заради моето окъсяване на L с PE, тяхната ДТЗ сработва, понеже кабелите ИМ са оплетени яко - толкова много, че общия ни ПЕ-кабел получава НУЛА след тяхната ДТЗ. Не директно получава НУЛА, а през НУЛАТА на някой от кръговете им. Сложно е за проследяване от мен. А и нямам време. Казах им да си извикат техник. А проблема временно съм го разрешил, като съм разкачил техния ПЕ-кабел от техните кръгове. Временно. Като ги предупредих, че НЯМАТ ЗЕМНО. И ЧЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ. И че е рисковано да ползват бойлер. Не само бойлер, де.
Стига съм се занимавал със съседите.

Приятелю, повече бихте ми помогнали, ако на конкретно зададените въпроси ми отговаряте конкретно. Не сте задължени да ми отговаряте разбира се, но аз ви моля. Пак казвам - знам че нищо не ми дължите. Дължа аз - на вас.
arxd129 - специалист
DMN написа:
Казваш, че идвал техник и установил най-вече с твоя помощ и упоритост, че нямаш земно. Е тоя техник само затова ли дойде - да установи, че има проблем и да си отиде? Кой трябва да го реши тоя проблем?
Приятелю мой, не един техник идвА. ... Някои дори не можаха да разберат че нямам "земно". Опитваха се да ме подведат. Последният идвАл техник ми обърна най-много внимание. Поне успях да го убедя, че ЗЕМНО НЯМА. Той, обаче не знаел къде "се губи земното". Не искал да кърти - не му било работа това. И като съм му намерил "къде е земното", да съм го извикал да го свърже; ЗАЩОТО ТОЙ е човекът, който ми трябва. :)
DMN написа:
Не разбирам защо ти трябва да си "проблеморазрешителя". За мен отговорност трябва да носи този, от когото си купил жилището! Потърси си правата като потребител и евентуален собственик(ако си такъв). Някой не си е свършил работата. Защо ти трябва да му я вършиш? Тоя въпрос малко ме озадачава по оношение на теб...Няколко пъти казваш, че ти си човека, който трябва реши този проблем. Защо?
Ами кой друг!!!!
Предприемачът - фалирал. Инвеститорът - не може да си събере вземанията. Проектантът - няма го; а и какво го интересува. Надзорът - от умрял писмо. КЗП - тя "земно" не докарва; а евентуално наложени от КЗП глоби не ми помагат. ЧЕЗ ли? - "НИЕ ОТ ЧЕЗ СМЕ ДО ГРТ"!

Ха сега, ОТНОВО, ми отговорете на въпроса: Ами кой друг, ако не аз. Чест и почитания, приятелю!
Последна промяна от arxd129 на пон яну 15, 2018 8:42 am, променено общо 1 път.
arxd129 - специалист
tzetz009 написа:
) Питах те как си правиш снимка от 4128 на 2322 пиксела да ти е само 509 КБ
Ползвам ACDSee v5.0 (стара-стара програмка, но ми помага). :)
arxd129 - специалист
kozl написа:
Там дето си постнал снимките на кой етаж е?
Хм.... :shock:
Това какво значение има!
kozl написа:
Колко чифта син+черен продължават нагоре и колко са ЖЗ?
За нагоре - незнам. По-скоро - във всяка гофра има по три черни кабела и по три НУЛИ (нулите са или по сини или по ЖЗ кабели; каквито са имали - това са сложили. За горните етажи не съм гледал какво има в гофрите. Горните ми думи са само предположения.

На моя етаж се отклоняват една гофра и една "негофра" - общо 6 двойки кабели Половината двойки (в гофрата) са с черен и син проводник, а другата половина (дето не са в гофра) - с черен и ЖЗ проводник. Отделно се вижда "онзи" - почти срязаният ЖЗ проводник.

А странното е, че на етажа има 7 апартамента. И само 6 двойки N-L. :?
(оф топик - Нека поясня - в колектора има гофри и за интернет кабели.)
kozl - майстор
arxd129 написа:
Предприемачът - фалирал. Инвеститорът - не може да си събере вземанията. Проектантът - няма го; а и какво го интересува. Надзорът - от умрял писмо. КЗП - тя "земно" не докарва; а евентуално наложени от КЗП глоби не ми помагат. ЧЕЗ ли? - "НИЕ ОТ ЧЕЗ СМЕ ДО ГРТ"!
Ха сега, ОТНОВО, ми отговорете на въпроса: Ами кой друг, ако не аз. И без философстване, моля, приятелю. Чест и почитания!
И ти като търси земното до къде стигна - до "ОТНОВО, ми отговорете". И 100 отговора да получиш, ти пак ще си търсиш "земното", щото за теб друг отговор не ти влазя в ума.
Преди 2 години доведохме сграда до РП. Сграда с "изоставени" от предприемача собственици. Собствениците събор от "орел, рак и щука". Но в крайна сметка направили сговор, събрали пари и сега в сградата има и ток и вода и парно и ЗЕМНО.
Твоите обяснения са толкова оплетени, колкото инсталациите във вашите ел.табла.
arxd129 написа:
А техният проблем не може да се реши, преди аз да осигуря "земно". Повече не го мислете техния проблем!
С този начин на разсъждение, аз оставам в темата за забавление.
И оня "Върток" да земне да ми върне поемата оти си е пълно съвпадение със темата :lachtot:
DMN - майстор
kozl написа:
Ха сега, ОТНОВО, ми отговорете на въпроса: Ами кой друг, ако не аз. И без философстване, моля, приятелю. Чест и почитания!
Ами като свършат техническите съвети, започват вече фолософските съвети, приятелю мой :)
Ако аз съм на твое място и искам за момента инсталацията ми да работи коректно при така съществуващите обстоятелства, ще "откача" земното в апартаментното табло(както казах и в другата тема - "извънземното"), това което идва някъде отвън и е с неясен произход. Ще си свържа земното - в случая говоря за вътрешния защитен проводник, този който е свързан на всички контакти и е свързан на шината в апартаментното табло, този проводник ще го свържа за нулата преди ДТЗ-то. И чак после ще опитам и разпитам да разбера - как се решава подобен проблем като твоя с фалирали, избягали, неоткриваеми и т.н. човешки съдби, което може да отнеме много време, та даже и цял живот :) . А това земно дето го търсиш по етажите, да не се окаже пак извънземно, щото кой я знае тая шина къде е свързана и дали изобщо е свързана някъде по предназначение. Като ти гледам късмета и фалиралите изпълнители....
Позволих си да дам съвет с техническа и философска насоченост, ти сам прецени, доколко ти е полезен, доколко са ти полезни двете теми с немалкото постове и отделено време на съфорумците :) . Всъщност - с нещо помогна ли ти форума до тук? Питам от любопитство и като обикновен потребител какъвто съм.
:partyman:
valentino76bs - майстор
Пууу така ли не се намери някой от форума от София да ти вземе едни бързи X лева.Всичко може да се намери кое къде е ....нали има мазачи после кво толкова!
arxd129 написа:
nikolov333 написа:
Основния проблем на твоя ЖЗ заземителен проводник, освен че не е заземителен, е и че "спира тока на съседите".. Та първо огледайте тяхното табло.. Ако действително твоя ЖЗ е свързан директно и идва от тях, виж дали имат заземяване в таблото им и се вържи към него, ако ли не ще търсиш кучето другаде..
Приятелю, вече няколко пъти писах, че проблемът със съседите е решен. ВРЕМЕННО е решен. А техният проблем не може да се реши, преди аз да осигуря "земно". Повече не го мислете техния проблем!
Ей не ти увира главата хората ти казват какво да направиш ти пак дрънкаш празни неща!
FM STEREO - специалист
arxd129 написа:
:) Питах те как си правиш снимка от 4128 на 2322 пиксела да ти е само 509 КБ ( :? ) , че и 320 КБ ( :? :? ) !!! Никакви сарказми , никакви пет лева няма ! Примерна снимка 2592 на 1936 пиксела jpeg формат не мога да я смъкна под размер 1027 КБ ! Това е !

Извинявам се за излишния спам ! :drinkers:

:partyman: :partyman: :partyman:
Ползвай това:
https://www.online-image-editor.com/?language=bulgarian
arxd129 написа:
А заради моето окъсяване на L с PE, тяхната ДТЗ сработва, понеже кабелите ИМ са оплетени яко - толкова много, че общия ни ПЕ-кабел получава НУЛА след тяхната ДТЗ. Не директно получава НУЛА, а през НУЛАТА на някой от кръговете им. Сложно е за проследяване от мен. А и нямам време. Казах им да си извикат техник. А проблема временно съм го разрешил, като съм разкачил техния ПЕ-кабел от техните кръгове....
Това са което си написал са пълни глупости, щом става така значи при тях ДТЗ не свързана правилно а ти си се закачил за тяхното земно или защитна нула, нямаш работа там! И не е било редно да пипаш в тяхното табло след като не ти е ясно какво правиш, да викат техник да им върже правилно ДТЗ и да им раздели нулата на работна и защитна преди ДТЗ!
krasi92 - майстор
DMN написа:
kozl написа:
Ами като свършат техническите съвети, започват вече фолософските съвети, приятелю мой :)
Ако аз съм на твое място и искам за момента инсталацията ми да работи коректно при така съществуващите обстоятелства, ще "откача" земното в апартаментното табло(както казах и в другата тема - "извънземното"), това което идва някъде отвън и е с неясен произход. Ще си свържа земното - в случая говоря за вътрешния защитен проводник, този който е свързан на всички контакти и е свързан на шината в апартаментното табло, този проводник ще го свържа за нулата преди ДТЗ-то. И чак после ще опитам и разпитам да разбера - как се решава подобен проблем като твоя с фалирали, избягали, неоткриваеми и т.н. човешки съдби, което може да отнеме много време, та даже и цял живот :) . А това земно дето го търсиш по етажите, да не се окаже пак извънземно, щото кой я знае тая шина къде е свързана и дали изобщо е свързана някъде по предназначение. Като ти гледам късмета и фалиралите изпълнители....
Позволих си да дам съвет с техническа и философска насоченост, ти сам прецени, доколко ти е полезен, доколко са ти полезни двете теми с немалкото постове и отделено време на съфорумците :) . Всъщност - с нещо помогна ли ти форума до тук? Питам от любопитство и като обикновен потребител какъвто съм.
:partyman:
+1
nikolov333 - майстор
АКО ЖЗ от твоя апартамент е откачен от таблото на съседите и ЗВЪНИ от вас до участъка от оголения почти прекъснат ЖЗ, който сте разкъртили И ОТ ТАМ ДО ОТКАЧЕНИЯ КАРАЙ У СЪСЕДИТЕ, тогава го прекъсваш близо до шината и пробиваш отвор в нея в който свързваш твоя ЖЗ с подходяща кабелна обувка ПРОБЛЕМА ЗА МЕН Е РЕШЕН!!!!!!!!!!!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Проследяване на зазидано "земно"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: