kozl написа:genzlat написа:нямам два РС,един е ,отворен,на рисунката е показано,къде е местен за проба,стандартно стоеше на най-високата точка, а именно входа на серпентината на бойлера./не е показано на рисунката/. Имам много термометри,затова казвам, че изравнява температурите на входяща и изходяща, а радиаторите хладни,особено от средата на долу. Загубата по трасето на тавана е 8/10 гр.Значи на изхода на Прити има 60 гр. На входа към 50. РС е затворен, Бойлера затворен, трите глидера в тоалетната и те затворени.
Написал съм,сега завира на 60гр.
Остават отворени 3 радиатора 1х28 глидера + 1х20 глидера + 1х27 глидера. С трите радиатора отворени на макс камината завира на 60 гр, а на входа и има 50 гр. В същото това време радиаторите са топли отгоре и студени отдолу. Което е признак за слаб дебит през радиаторите и байпас м-у двата колектора за топла и студена вода. И така основния поток се върти по щранговете през колекторите, като минавайки през тавана го топли и там се губят 8/10 гр. Това обяснява защо колекторите са с еднаква Т.
Може би
Както казах,не съм на ти с тази материя,ама не разбрах къде физически е този байпас, между двата колектора,другото абсолютно точно!
Да докладвам за последния експеримент-счупих термометъра на вход камина живачен капилярен от РОЦ а , нейсе,при включени двата големи радиатора,печката е на 50гр. а входящата е на пипане поне с 15гр.по малко!