съб юни 07, 2025 3:12 amn_a написа: Запознайте се с нещата, най-сетне имате поводНе само има право ами е длъжен да покрие калкана. Първо трябва да покрие калкана. За имотите има застроителен план в който е указано как трябва да си ситуира къщата в имота. Отивай в общината и искай копие от застроителния план на квартала
Щом сте на калкан, той има право и да се долепи до вашата къща. Изобщо, запознайте се и вземете си оправете вашите документи, за разговори с институции и специалисти ще ви трябват
съб юни 07, 2025 11:44 amBeTaTesTeR написа: Опитай да го подхлъзнеш да си залепи един навес за твоята къща, да си нареди там някаква лятна кухня например или дори да го затвори и да стане склад за инструменти. Щом нямате прозорци на тази стена, хем няма да ви пречи, хем ще ви държи сухо около къщата, хем съседа ще е доволен, че е усвоил на 100% това пространство и няма да има чувството, че се опитвате да го ограничавате в неговия имот.Така беше до този момент със старите съседи. Имаха дървена постройка залепена за моята стена. Не беше законна, ама не ми пречеше и ми държеше сухо. Новият съсед обаче разширява плана на къщата, поне така ми говори последно, на точно 3 метра от моята стена. Още няма готов план, но на тези 3 метра той не иска нищо- тревичка си иска.