joro39 написа:да видим какво ще кажете за товаТова е стока с възможна двойна употреба.
Виж на Апачито и на него му охлаждат газовете.

gnt69 написа: Тая година прибавихБратле, нещо не се връзва. Преди 6 дни беше на 3200. Не може от началото на сезона да харчиш средно 25 кг., а сега по 50 кг.
буфер 1000л - 15% ефективност
+ Ламбда контрол - 20%
+ клапа за вятър според производителя 30%
+ турбулатори -20%
И на финала назад с цената на отоплението за две години. Разход до момента 3500 кг слънчогледови пелети.
Разход за миналата година без подобренията 3500кг от същите пелети за целия сезон.
Иначе доволно всичко работи като часовник но очакваните подобрения като ефективност са значително по малко .
Вичи написа: А на бас, че няма да надхвърлиш 4 тона.отказвам се от баса, затваряй прозорците.
Вичи написа:[Чакай сега аз не съм счетоводител и нямам склададжийка която да изписва пелетите. Затова избягвам да пиша в теми за разход преди края на сезона. Знам със сигурност че разбутах четвъртия палет във вторник и разхода до момента е 3500 кг. Аз не съм по сметките на си пиша на тетрадка на коя дата колко съм сложил, все пак горя евтини пелети по 2.65 торбата.
Братле, нещо не се връзва. Преди 6 дни беше на 3200. Не може от началото на сезона да харчиш средно 25 кг., а сега по 50 кг.
Ако съм те амбицирал с товаВичи написа: А на бас, че няма да надхвърлиш 4 тона.отказвам се от баса, затваряй прозорците.
gnt69 написа: Иначе буфера е благодат в топлото време. Вчера хубаво слънце колекторите заредили бойлера на аванта, снощи горелката работи от 7 до към 10, зареди буфера и сега още тегли от него. Чак след обяд ще се включи може би. Дай да не говорим със сигурност че пак ще ни уловят че лъжем. Разхода за сезона на края.На буфера вече не трябва да се гледа като лукс , а като добро решение-опция , за една отоплителна инсталация. Естествено след качествена , цялостна изолация на дома които обитаваме.
Поздрави.
olelemaiko написа:Той много добре знае ползите от буфера, други са причините да го отрича.
На буфера вече не трябва да се гледа като лукс , а като добро решение-опция , за една отоплителна инсталация. Естествено след качествена , цялостна изолация на дома които обитаваме.
Ще се радвам и Сънчо да прочете този пасаж.
joro39 написа:да видим какво ще кажете за товаGathling, една от първите картечници от този тип.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: