Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Какво точно ще се случва при достигане на зададената температура .платката ли ще играе роля на термостат с датчик ,или пак трябва да се купи и свърже външно такъв.Да поиграем - на трета степен сме и достига зададената температура - какво се случва .
Kondor1 - специалист
filmatoplo написа:
Какво точно ще се случва при достигане на зададената температура .платката ли ще играе роля на термостат с датчик ,или пак трябва да се купи и свърже външно такъв.Да поиграем - на трета степен сме и достига зададената температура - какво се случва .
Колко ще е полезно не знам, но ще има още една камара настройки. 10/5/0 за стайния режим, график от колко до колко часа каква температура да държи. Интересно как ще взема решение за мощността при положение, че има данни за температура на водата и в стаята - коя е приоритетна?

В тая връзка - като се влезе в настройките, може ли да се излезе бързо? Примерно стигам до данните за Power3, сменям каквото искам. После трябва да цъкна F още 6-7 пъти докато изляза. Ще се затворят ли сами, ако остане по средата?
Evgeniy - майстор
След определено време ще излезе от настройка.

При Ekospar модулира по 3 неща - Т вода, Т стая и Т димни газове. Което събитие се случи по-напред.
filmatoplo - майстор
Аз съм с универсалното управлението на Натурела ,имам интересни и допълнителни функции .

Пали ми по температурата на газовете имам датчик вместо фотосензор .
Излизам си от посредата на менюто.
Като съм вътре мога да се връщам на който си искам параметър .
Когато стаен термостат ми подаде сигнал стоп - горелката ми модулира 3-2-1 суспенд като седи във всяка степен за колкото време и задам .
Има и още сега не се сещам
Evgeniy - майстор
Очаквам тема "Присаждане на контролер на Натурела на Грейко" ... :)
filmatoplo - майстор
Аз ли съм първи ,преди седмица го направих ,смених старата платка на Грейко RB 50 със управлението на Натурела . :) няма нищо необичайно ,обаче в това управление липсва къде да се свърже оптодвойка ,газ на буталата без нея :) .може и да става някак нямах време да се чудя .
Evgeniy - майстор
Че не пробва ли първо да сложиш само софтуера на натурела и да смениш сензорите с коректните? Или ти сложи от новите - с шарения дисплей?
Miro4774 - специалист
Да искам да кажа, че ако зададем 22градуса в помението при достигане на 21.5 горелката да намалява мощността си според мен това ще е добро решение.
kalin72 - майстор
Miro4774 написа:
Да искам да кажа, че ако зададем 22градуса в помението при достигане на 21.5 горелката да намалява мощността си според мен това ще е добро решение.
Ами то това май се случва при мен, от 2 на 1 и после съспенд.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Преди всичко комфорта, като си казал 22 докато не стане 22 тя трябва да работи за да ги достигне. Ако искаш 21,5 я сложи на 21.5.А горелката нали модулира. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: