Ама гледам Пипероне нещо се покри.

Май така е по-добре и дано да е поне за ... няколко години. Пак.

пет сеп 04, 2020 11:51 pmhidrazin написа: А наклон? Поне сант на метър за да тече тока в правилната посока.За това вкъщи лампите съм ги турил по стените, а ключовете по таваните. Ама пак ми греят кабелите. Сигурно от триенето на тока поради големия наклон. Пад на напрежение май се казваше....![]()
съб сеп 05, 2020 9:51 amLisko написа: Променливия тече на вълнички - ту нагоре ту надолу, а правия - направо.Тока тече нагоре надолу при вертикална поляризация, при хоризонтална е друго.
gogo7777 написа:Тънки ти са кабелите, за да има пад на напрежението, трябва да осигуриш дебели проводници, да може да пада свободно напрежението.пет сеп 04, 2020 11:51 pmhidrazin написа: А наклон? Поне сант на метър за да тече тока в правилната посока.За това вкъщи лампите съм ги турил по стените, а ключовете по таваните. Ама пак ми греят кабелите. Сигурно от триенето на тока поради големия наклон. Пад на напрежение май се казваше....![]()
![]()
съб сеп 05, 2020 2:11 pmkuger написа: Тънки ти са кабелите, за да има пад на напрежението, трябва да осигуриш дебели проводници, да може да пада свободно напрежението.Е колко дебели да сложа? Незнам
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: