Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pansim
- майстор
1980 мнения в "Изработка на инверторен електрожен"
emilnikov
- напреднал
Преди време имаше питане не помня от кого за схеми на инвертора WSM 200 , затова ги пуснах. Извинявам се ,че обърках темите. Между другото какво ти е мнението за първите схеми които пуснах , тази за инвертора и за безконтактното палене. Аз вече съм готов с платките и ми предстои оживяване, но сега съм малко зает но ще пиша какви са резултатите когато изпробвам всичко. За инвертора намерих изходни диоди MURP20040 . Ако имаш интерес за платки - едностранни мога да ти направя трябва ми само негатив.
pansim
- майстор
Слад като питаш, ще ти отговоря.
1. Не знам от къде е този мерак за 250А
Какво смяташ да заваряваш с такъв ток???
2. 250А от еднофазна мрежа, си е сериозно натоварване на инсталацията. Убеден ли си че например, на двора ще можеш да захраниш чудовището?
3. В схемата са дадени ИГБТ транзистори с отрицателен температурен коефициент. Те НЕ са подходящи за паралелна работа.
4. Ако трябваше да правя инвертор за ток над 160-180А, то щях да избера пълен мост с 4 съвременни мощни ИГБТ.
Видях че имаш ферит Е100. За тази цел е добър. Само го сметни правилно, че в схемата са малко оптимистични данните за намотките при 50килоХерца
Това е от мен...
Не искам да се отказваш, просто споделям мнение.
Ще бъде интересен крайния резултат

1. Не знам от къде е този мерак за 250А
Какво смяташ да заваряваш с такъв ток???
2. 250А от еднофазна мрежа, си е сериозно натоварване на инсталацията. Убеден ли си че например, на двора ще можеш да захраниш чудовището?

3. В схемата са дадени ИГБТ транзистори с отрицателен температурен коефициент. Те НЕ са подходящи за паралелна работа.
4. Ако трябваше да правя инвертор за ток над 160-180А, то щях да избера пълен мост с 4 съвременни мощни ИГБТ.
Видях че имаш ферит Е100. За тази цел е добър. Само го сметни правилно, че в схемата са малко оптимистични данните за намотките при 50килоХерца
Това е от мен...
Не искам да се отказваш, просто споделям мнение.
Ще бъде интересен крайния резултат

emilnikov
- напреднал
Не мисля да го товаря до 250 ампера , просто идеята е по мощно крайно стъпало за по - продължителна работа . Наясно съм че при 250 ампера консумацията ще е огромна, ако тръгне мисля да го огранича до 160-180 ампера. Благодаря за мнението, радвам се че има с кой да лафиме колега pansim
pansim
- майстор
emilnikov написа:Не мисля да го товаря до 250 ампера , просто идеята е по мощно крайно стъпало за по - продължителна работа .Продължителноста на работа не се определя от мощноста на вложените елементи, а от ефективното отвеждане на топлината от тях

Програма за смятане съм дал на предишната страница, даже са две

emilnikov
- напреднал
Това е така , охлаждането е от огромно значение. Но все пак друго е два крайни транзистора друго е с шест стига да заработи схемата . Човек трябва да е - ЛУД УМОРА НЯМА, ПРОСТО ТРЯБВА ДА СИ ЗАПЪЛВАМЕ ВРЕМЕТО. Всичко е въпрос на експерименти и на доста четене. Доста електроди изгорях с Бармалейската схема и с аргонов шланг полепих доста и все още няма проблем с апарата, но ще видиме с новата схема какво ще стане. Ще пиша какви са резултатите като стигна.
pansim
- майстор
Шунта може да променяш, като му отнемаш част от материала с пила, флекс, или каквото се сетиш. То така се калиброват и фабричните шунтове.
Към колегата с резонансника - резонансните кондензатори са с точно определена стойност. Как ще добавиш още без да промениш общия капацитет?
Ако тези на снимката са по 0.22мкф/1000волта, ще работят без проблем.
Към колегата с резонансника - резонансните кондензатори са с точно определена стойност. Как ще добавиш още без да промениш общия капацитет?
kle500
- специалист
pansim написа: Към колегата с резонансника - резонансните кондензатори са с точно определена стойност. Как ще добавиш още без да промениш общия капацитет?Верно съм изтрещял нещо.....

Тази схема със 8 бр кондензатори е когато са по 0,1 мкФ. Моите са 0.22мкф/1000волта и щом твърдиш , че издържат на натоварването ще ги оставя така.
Да попитам..
Как хващате катодите на диодите към плюсовия кабел?
Тези тук запоени ли са към медната пластина под тях или става само с пристягане на болта към радиатора?
160А през кабелна обувка с болт 4мм ми се вижда несигурна работата...

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература