piron45 написа: Принципа за автоматизация е да се изкара датчика за температурата на въздуха в стаята и да се сложи в бойлера, така климатика ще спира когато се загрее водата в бойлера , а не в стаята. Ако има проблем с електрониката може евентуално да се наложи преместване и на датчика за течната фаза - да се сложи на входа на серпентината в бойлера.може и по-лесно да се нагласи. ето ти идея. мързи ме да ти го нарисувам по-хубаво, ползвай фантазия и си представи:
Но при пробата на Мицубишито работеше добре и на топло и на студено без да се налага промяна на датчиците поне по причина на електрониката. Ще видя като започне зимата дали ще се наложи да сложа един датчик и на бойлера.
те тая джаджа http://constructor.bg/shop/product_info ... ts_id=9940
я закачаш да мери температурата в бойлера, а на нормално отворения край слагаш едно понтециометърче 10К в серия с термистора на климата. Когато релето е в изключено положение, тока преминава и не се влияе показанията на термистора. когато т на бойлера падне и релето се задейства, се включва потенциометъра в серия и на климата и се струва, че е студено (и се напъва , топлейки бойлера)

това става и ако лятото местиш потенциометъра в паралел (100К) за да се лъже, че е топло.
обще взето аз съм реализирал същото но с микроколнтролер.