• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Кви принтери, кви компютри, кви ютии, кви пет кинта за платка с пет елемента на кръст? Лист хартия (желателно милиметрова), молив и парче индиго.
После направо с маркера и определено резултата ще е по-добър.
Тук има доста пропуски. Това от 330 на 470 микро въобще не е никакво увеличение на капацитета. Въобще не е достатъчно. Освен това захранването трябва да е стабилизирано, много добре филтрирано и трафа да е далеч от чипа и веригите му. Иначе трябва и той да се екранира.
Платката - масата (средната точка) трябва да има възможно най-голяма площ. Обикновено се запъват с маса всички останали свободни части от платката.
Входните кондензатори - там където си оставил да стърчат краката от към входа, там тази пътечка е добре да е обиколена отвсякъде с маса.
Всички елементи около чипа трябва да имат възможно най-къси пътечки. Както пътечките към чипа, така и помежду си.
Накрая цялата платка в екранирана (метална) кутия, съответно свързана с масата.
Всичкото това, ако искаш да имаш някакъв що-годе усилвател за слушалки.
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
hidrazin написа:
После направо с маркера и определено резултата ще е по-добър.
Как ще стане по-добре да го рисуваш на ръка, вместо да го напечаташ? Освен това, друго е да го начертае на компютъра, да го огледа, ако намери грешки, да ги коригира с щракването на 2 бутона, вместо да го пречертава...
shadow__01 - майстор
Толкова детайлно проектиране не съм правил досега. Може би ако правих лампов усилвател бих проектирал всичко да е екранирано... Кутията съм измислил да е пластмасова.
Преди време си бях обещал, че платки няма правя, освен ако не са малки и лесни. Не знам защо се захващам понякога...
Сега очаквам да бъда замерян със комплекти безжични звънци за наказание задето не съм ползвал милиметровата хартия и молива. Също и със гърмящи импулсни адаптери с пробни лампи и всичко възможно друго...
ge6aaaa3 - специалист
Изброеното от колегата не са детайли, а необходимия минимум. :wink:
hidrazin - майстор
ge6aaaa3 написа:
Как ще стане по-добре да го рисуваш на ръка, вместо да го напечаташ?
Много лесно. Като си извадиш ръцете изотзад. :-D Дори мога да се обзаложа че платката за тази схема ще ти я направя по-добре и по-бързо, отколкото ти с компа и ютията. :lol:
Сега очаквам да бъда замерян със
Споко. Като за начало - вложил си старание. Личи си. Това по-горе беше за информация как трябва да се проектират подобни платки. Не за заяждане.
P.S. Деца. Вземи им телефона, спри им нета и до половин час ще се обесят на най-близката ламба. :shock:
ge6aaaa3 - специалист
hidrazin написа:
ge6aaaa3 написа:
Как ще стане по-добре да го рисуваш на ръка, вместо да го напечаташ?
Много лесно. Като си извадиш ръцете изотзад. :-D Дори мога да се обзаложа че платката за тази схема ще ти я направя по-добре и по-бързо, отколкото ти с компа и ютията. :lol:
Сега очаквам да бъда замерян със
Споко. Като за начало - вложил си старание. Личи си. Това по-горе беше за информация как трябва да се проектират подобни платки. Не за заяждане.
P.S. Деца. Вземи им телефона, спри им нета и до половин час ще се обесят на най-близката ламба. :shock:
А, дали няма да е по-лесно да започнеш малко да си мериш приказките и да си извадиш главата от задника? В много теми гледам се изживяваш на ментор и раздаваш определения...
Дай някоя снимка на нещо направено по твоят метод, аз утре ще дам нещо по моят, като съвсем не претендирам, че съм го овладял напълно.
shadow__01 - майстор
Въпреки всички упрекиот типа на "не си струва за тези слушалки" и подобни, с голямо желание завърших проекта и си заработи повече от добре(поне за мен). Звука е силен и ясен. Дори слушалките идват малко слаби и при усилване почват да кривят, но звука си е далеч по ясен и чист.
За любопитните:
Прикачен файл:
IMAG0902.jpg
Прикачен файл:
IMAG0906.jpg
Прикачен файл:
IMAG0905.jpg
hidrazin - майстор
Бравус! Кутията от какво? Поне е скрила това, дето не трябва да се вижда. :-D Шегичка!
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Кутията от какво?
От Магазин "Панда". Алумиева кутия с пластамасови капачета от двете страни. Външни размери 120х80х40мм. Цената беше 4.20. Не е скъпа предвид, че пластмасовите струват толкова.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Интегрален усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: