Е те тоя ток, дето го посочих, не съм го мерил на око
Виж не съм се сетил да меря на връзката...

4.Мерил съм съпротивлението на нагревателя R=17,78 ома, което си е добре за мощността му P=3kW, протичащия ток е I=13,9A.Та мисълта ми, ако е полуокъсил няма ли поне съпротивлението да е различно?Така си измерил съпротивлението на нагревателя и си установил, че е здрав (кантала вътре не е прекъснал).
dobcho_vn написа: 3.Да, има бойлерно табло 20А прекъсващ и фазата и нулата.Мисля, че не е много добре, но входящата нула съм я разклонил и с едно парче ПВА2 съм занулил бойлера, т.е. дори при изключване на ключа бойлера си остава занулен.Представи си, че на комшията нагревателя е пробил и осъществява верига през студената вода и твоята нула, а вероятно и на останалите твои съседи. Ако откачиш нулата от корпуса на бойлера, при теб ще спре да нагрява, но при останалите съседи ще започне да нагрява повече. Ако останат един - два бойлера, които са свързани по този начин, то при тях оплетката на меката връзка може и да светне.
todortv написа:... зануляване на водопровода.Много добра идея, защото на някой по-стари блокове щранговете са подменени с полипропиленови тръби.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: