• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
BlackBox написа:
....И няма източник с напрежение 0,1V, който е способен да отдаде 10А...
:lol: :lol: :lol:
Черния Петър - ти си...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fKPJN5lKGBY[/youtube]
:partyman:
Keresteliev - специалист
mironcho написа:
.... Електротехниката и електрониката не свършват със светодиодите :toimonster:
Така и не разбра, че никого не впечатляваш със знанията си, които са основата на професията на пишещите тук и техните със сигурност са доста по-обширни и задълбочени от основите на електрониката, които демонстрираш.
Вземи се спри малко, не се ли усещаш, че продаваш краставици на краставичари. :axe:

....
:supz:
gogo7777 - майстор
Вкъщи имам "нещо", което при подадено напрежение по-малко от волт мога да го натоваря с 1000 ампера без да има КС. По груби сметки :wink:
velas - специалист
BlackBox написа:
Късо съединение е авариен режим на работа...
Бълваш бисер след бисер...

Може ли малко повече информация за теб? На колко години си, къде практикуваш невероятните си знания, къде си ги получил и развил?
BlackBox - специалист
velas написа:
Бълваш бисер след бисер...
Ще кажеш, че не съм прав за късото съединение. Това, че има уреди, които използват подобни режими на работа, за да правят точкови заварки или подобни случаи са отделен случай.
То и аз мислех да си правя уред за точкови заварки с кондензатори, но ако сега с ръка на сърцето ми кажеш, че не е авариен режим на работа да ти се скъса кабела на печката и фаза да даде на късо с нула и това да не е авариен режим на работа, при който токът протича по път с ниско съпротивление и се получават много големи токове, които се ограничават само от захранващите проводници и защитните устройства по пътя...
mironcho написа:
Тук е направи сам, а не изфукай се колко знам! Направи нещо, покажи го, нека някой да се възползва от помощта ти. Това до тук беше Нищо, защото е всеизвестно, а не открито/изпробвано/наблюдавано... от тебе.
Всичко почна от това, че някой се заяде с езиковата конструкция "напрежение на тока" :) Напрежението поражда движение на токоносители. Няма напрежение => няма ток.
mironcho - специалист
Именно! Когато пред аудитория се употребяват грешно основните термини в някоя професия говори, за неуважение към нея, нехайство или още по-лошо за незнание/некадърност и т.н. (ако някой познае себе си - си е негов проблем). Съвсем друга тема е езика/жаргона използван в "бригада", която общува помежду си.
Точно поради тази причина по-напред някой писа, когато аудиторията не е специализирана, какъвто очевидно е пусналия първия въпрос е редно е да се използват правилните термини за да не се вкарва съвсем в девета глуха питащия, какво всъщност му отговарят.
И за това, когато някой тук напише например "220V ток" получава самосвал с "поучавания", а ако продължи да се прави на интересен многознайко - темата става 5+ страници и вече е за коша. Жалко...

:? BlackBox, дане би ти да си пуснал първото питане, само и само да си отвориш поле за изява ? :?
Сори ако ни си, ама оня с 10->19V се изгуби тотално и е някак странно.
Junak - майстор
BlackBox написа:
mironcho написа:
Тук е направи сам, а не изфукай се колко знам! Направи нещо, покажи го, нека някой да се възползва от помощта ти. Това до тук беше Нищо, защото е всеизвестно, а не открито/изпробвано/наблюдавано... от тебе.
Всичко почна от това, че някой се заяде с езиковата конструкция "напрежение на тока" :) Напрежението поражда движение на токоносители. Няма напрежение => няма ток.
Ти продължавай да ръсиш простотии, пък те винаги другите са ти виновни. Неизчерпаем си...
BlackBox - специалист
mironcho написа:
И за това, когато някой тук напише например "220V ток" получава самосвал с "поучавания".
Не е 220V ток. А е 10А ток при напрежение 220V. Много е добре да знаеш напрежението на тока. т.е при какво напрежение имаш ток 10А във веригата. Това ти помага да сметнеш неща като съпротивление, мощност...
"Напрежение на тока" може да е неправилно, но много ясно и кратко при какво напрежение протича този ток във веригата.
Така че според мен конструкцията "напрежение на тока" или по-точно "ток при напрежение" може да е неправилна, но казва по-важни неща с по-малко думи, отколкото да се придържаме към терминологията.
И аз споря, защото всеки ток във всяка електрическа верига се смята при определено напрежение. Токът е следствие от напрежението и токът зависи пряко от напрежението.
-------
Аз още в мнение 2 казах защо се получава 10V променлив, а 15V постоянен...
1. Максималната стойност на напрежението е с корен от 2 по-висока от ефективната, която мерят уредите.
2. Двете части на синусоидата влизат в положителната част на координатната система.
3. Получената форма на сигнала е пулсираща.
4. Изглажда се от кондензатор, който се изчислява спрямо времето му на зареждане и колко да изглади.
5. Получената форма има постоянна съставна, но не се изглажда докрай. Има и променлива съставна.
Тази форма на сигнала не се възприема правилно от евтините мултимери, поради което се получават аномалии.
---
И аз съм имал такива парадокси. Свързвам на 5V импулсен адаптер два диода, за да сваля с около 1.2V напрежението, слагам евтиния мултимер и какво да видя..Напрежението се качило на 9V. Перпетуум мобиле.. :-D Ама друг път! Просто евтините уреди се бъркат.
Ама ако сложим един цифров осцилоскоп, който мери TrueRMS - други работи ще каже... :)
mironcho - специалист
ВВ неспасяем си. Да беше станал адвокат, а не електрончик. :axe:
Аз бях до тук. :partyman:
FM STEREO - специалист
Импулсно напрежение не се измерва с мултимер! :partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: