• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobivg - специалист
Извини ме Трифоне не съм чел всичките ти мнения във ворума.
п.п 7-цата не решава проблема с двете условия които съм посочил.
Последна промяна от bobivg на съб окт 03, 2020 9:34 pm, променено общо 2 пъти.
съб окт 03, 2020 9:31 pmbobivg написа:
Извини ме Трифоне не съм чел всичките и мнения във ворума.
Ти пък!!!
Всеки мисли и решава различно. Едно е квартирант, друго е младо семейство.
Не съм богат, че да разчитам на радиатор.
Бих предпочел климатик сега, докато мога да си го позволя, защото не съм сигурен дали ще ми стига пенсията, след всички други разходи., след време.
Цитата е напълно неуместен, въпреки, че е по темата. Несериозно е да се взима под внимание измерване от 1час.
Двете условия са субективни, според мен.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед окт 04, 2020 12:49 pm, променено общо 2 пъти.
morfei1 - специалист
съб окт 03, 2020 8:15 pmbota156 написа:
Ако ме беше срещнал преди 20г можеше и човек да станеш :П
Дедко, не очаквам да ме разбереш, камоли да пробваш, малко са тези от вашето поколение на които може да им го смели главата. Имам един покрай мене, знам за кво иде реч.

Немците са по-болни на тема икономия и оптимизация от нас. И ако ние тръгваме да пестим от немотия, немеца няма проблеми нито с инвестицията нито с месечните сметки. Просто са практични и не обичат да си пилеят парите. Трябва да си наясно с това, ако не си толкова по зле за теб.

Бай Ганьо като няма финансови проблеми, зимата вместо да си затвори прозореца той набримчва парното. Те такова ни е мисленето, те затова сме на тоя хал кат цяло.

Бедния Бай Ганьо къде търси икономия. Той завалията няма 2лв в джоба, камоли си купи термостат за 100лв. Ма как ще си го купи, той термостата няма да го стопли.... пък 100-вката ще го стопли поне за месец. И те така ни минава живота на повечето в немотия и лишения.

Пари могат да пестят богатите. Инвестират без компромиси, после се кефят от комфорта и пестят. Бедняците си плащат месечните вноски с лихвите, които не са малки и си мислят, че са по-умни от богатите.
bota156 - специалист
съб окт 03, 2020 10:11 pmmorfei1 написа:
съб окт 03, 2020 8:15 pmbota156 написа:
Ако ме беше срещнал преди 20г можеше и човек да станеш :П
Дедко, не очаквам да ме разбереш, камоли да пробваш, малко са тези от вашето поколение на които може да им го смели главата. Имам един покрай мене, знам за кво иде реч.

Немците са по-болни на тема икономия и оптимизация от нас. И ако ние тръгваме да пестим от немотия, немеца няма проблеми нито с инвестицията нито с месечните сметки. Просто са практични и не обичат да си пилеят парите. Трябва да си наясно с това, ако не си толкова по зле за теб.

Бай Ганьо като няма финансови проблеми, зимата вместо да си затвори прозореца той набримчва парното. Те такова ни е мисленето, те затова сме на тоя хал кат цяло.

Бедния Бай Ганьо къде търси икономия. Той завалията няма 2лв в джоба, камоли си купи термостат за 100лв. Ма как ще си го купи, той термостата няма да го стопли.... пък 100-вката ще го стопли поне за месец. И те така ни минава живота на повечето в немотия и лишения.

Пари могат да пестят богатите. Инвестират без компромиси, после се кефят от комфорта и пестят. Бедняците си плащат месечните вноски с лихвите, които не са малки и си мислят, че са по-умни от богатите.
Що говориш за себе си в множествено число?
Дъртак ще викаш на баща си. Имам още 30 години до годините за пенсия
morfei1 - специалист
Още по-зле за теб.
hidrazin - майстор
съб окт 03, 2020 9:23 pmbobivg написа:
Климатик за 12 квадрата изолирано помещение е проблем и не води до съществена икономия.
Ще си позволя да цитирам мнение на потребител от друг форум заменил маслен радиатор с климатик в такова помещение.

"Веднъж наскоро правих засичане между климатик и маслен радиатор ....
"
Цитата не искам се разбира, че подкрепям умните термостати. За мен са пари хвърлени на вятъра.

Моето мнение по въпора. За да има икономия от климатик трябва да има и съществен разход, както и помещението да се намира в сравнително топъл регион. Което и от двете условия да липсва електрическия радиатор е по-добрия избор.
И за какво цитираш някакво мнение на някакъв си потребител от някакъв си форум???
Въпросния потребител явно не е ходил на училище и си е средностатистически полуграмотен.
Не познава основни закони на физиката.
Същото се отнася и за потребители дето му връзват на простотиите...
P.S. Някой имал мнение... ми не е задължително да е правилно.
Напротив. С днешната неграмотност е по-скоро обратното.
янко - специалист
Франция,Германия ,Шотландия,Англия,основно се отопляват на газ,нафта и конвектори,нмого рядко виждах климатици
Ahmakov - специалист
нед окт 04, 2020 10:34 pmянко написа:
Франция,Германия ,Шотландия,Англия,основно се отопляват на газ,нафта и конвектори,нмого рядко виждах климатици
Защото се монтират, така че да не се виждат. Закона и чувството им за естетика не го позволява.
Не като на други места, където висят като сополи от всякъде.
bobivg - специалист
нед окт 04, 2020 9:49 pmhidrazin написа:
И за какво цитираш някакво мнение на някакъв си потребител от някакъв си форум???
Въпросния потребител явно не е ходил на училище и си е средностатистически полуграмотен.
Не познава основни закони на физиката.
Същото се отнася и за потребители дето му връзват на простотиите...
P.S. Някой имал мнение... ми не е задължително да е правилно.
Напротив. С днешната неграмотност е по-скоро обратното.
Това, че съм цитирал един човек не означава, че е единствения, който е очаквал да реализира икономия в подобен тип помещение, но нещата не се поучават и си има основателни причини за това.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Тема "Конвектор или климатик за стая 12 кв. м." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: