...ясно-необосновани предположения
,ако е само да се намираш на приказки-става...
Ел. инструментите. Консумативи.
teon
- специалист
1378 мнения в "Машината ви е повредена- попитайте ТУК."
Георги Иванов(алцек)
- специалист
Зад карбуратора има гарнитурка която е захваната със някаква пластмаса и за да се махне трябва да се развият две болтчета.На гарнитурката има отвор който продължава във двигателя горе в ляво като погледнеш двигателя отпред,но цвета и е такъв че заблуждава и имаш чувството че е от метала от който е направен двигателя.И когато моя приятел е преместил гарнитурката отзад затваря този малък отвор,в същото време отпред остава без гарнитура и въздуха влиза на поразия,от тук малко,от там малко и двигателя не работи както трябва.
fore
- майстор
teon написа:...ясно-необосновани предположенияТеон, я сега прочети на Алцек поста и пак кажи това дето е в цитата !,ако е само да се намираш на приказки-става...
Аз не си чеша езика Брат, а просто се опитвах да помогна. Та за гарнитурите точно не съм се сетил, но както се разбира, проблема е от затворен канал за гориво и прекоерно количество въздух от липса на гарнитура.
Нямше как да знам че човека е разместил гарнитурите, но предположението ми за повечето възух е било правилно !
Аз и за това попитах Алцек, хем да разбера точно от къде е бил проблема, хем да видя дали съм разсъждавал правилно.
Отделно ми е интересно, понеже и аз разглобявах гаранционната си моторан коса-Хускварна заради смукателният маркуч от каучук, които се разпадаше. Та накрая сложих силиконов и приключи драмата с черната утайка. Наложи ми се да разглобя Волброто за да погледан и фината цедка в него. За щастие си беше чиста. Та и там са едни фини отворчета и дифузорчета, които ако объркаш гарнитура или плочката наопаке и трябва да карам Алцек да го оправя.
Та майче ти си тоя където си чешеш езика днес. Тук в този форум всеки ден има един като тебе-като лотария сте. Избива ви бушона и се почва...............
teon
- специалист
fore написа: значи от някъде смуче излишен въздух. През някой бензинопровод или през семерина примерно на колянов вал....не намесвай @Алцек...ЦИТИРАЛ съм по-горе точно КОЕТО и КОЙТО трябва...ма тъй и тъй оцапахме темата на човека: ,като техничарче
fore
- майстор
Човече, спри се ! Ами ако искаш да намеся съседа ми Игнат тогава !?
Ама той пък работеше във ВиК.
След като аз го подтикнах - Алцек го е обяснил горе точно и ясно. Мисля че е безмислено повече да се преразказва. А относно моят опит с карбовете, жигльорите и дифузйорите, бензин/въздуха (стихиометрична смес)- Ладов-Озон с две степени . Втора вакумна + Еконостатна система и ел магнитен клапан на ПХ. Наизуст го знам. Моно инжекция Пасат и тнт. И нея така- мого елементарна. Волбро на Хускарна груп-изучавам. С пълните инжекции при Бензин и Дизел не ми се е налагало да се заигавам. Работят си и при мене на ТДИ-то- там има само 4 ПД и една тандем помпа ако не броя резервоарната и няма какво да се базика. За бензиновият -Брато не сложи газ на Аудито 1,8Т и няма проблем.
Единствено и на Пасата и на Аудито съм чистил грешки и съм правил Логове(под товар в движение) с ВАГ-ком, както и почистване на МАФ и МАП. И реглаж на ТК с ПГ по принуда след рециклаж.
Ама това е свързано косвено с карбо стихиометричното смесване и спада към принудително пълнене, което е доста по сложно от едно Волбро ! Е вярно че турбинката която е заедно със стартерното въже има претенции за принудително пълнене, но по своят технически смислъ е доста далече от това реално. Просто помага.
Та да ме караш да преразказвам нещо очевидно и вече споменато от Алцек е смешно.
То че нямаш надприказване е ясно.
И понеже явно много разбираш от смесо-образуване кажи нещо по долните питанки.
Какво представлява Еконостатната система при Озона ? Това е стара и интересна система на чистите авто карбове.
Какъв е разхода на гориво при ППХ на авто горивните системи и в какъв режим влиза мотора тогава ?
И един въпрос за Волброто, понеже темата е за инструменти - предимството му пред Щилският ?
Ако знаеш нещо на Лични !
Форумът е ФВ ! Заповядай там да приказваме !
След като аз го подтикнах - Алцек го е обяснил горе точно и ясно. Мисля че е безмислено повече да се преразказва. А относно моят опит с карбовете, жигльорите и дифузйорите, бензин/въздуха (стихиометрична смес)- Ладов-Озон с две степени . Втора вакумна + Еконостатна система и ел магнитен клапан на ПХ. Наизуст го знам. Моно инжекция Пасат и тнт. И нея така- мого елементарна. Волбро на Хускарна груп-изучавам. С пълните инжекции при Бензин и Дизел не ми се е налагало да се заигавам. Работят си и при мене на ТДИ-то- там има само 4 ПД и една тандем помпа ако не броя резервоарната и няма какво да се базика. За бензиновият -Брато не сложи газ на Аудито 1,8Т и няма проблем.
Та да ме караш да преразказвам нещо очевидно и вече споменато от Алцек е смешно.
То че нямаш надприказване е ясно.
И понеже явно много разбираш от смесо-образуване кажи нещо по долните питанки.
Какво представлява Еконостатната система при Озона ? Това е стара и интересна система на чистите авто карбове.
Какъв е разхода на гориво при ППХ на авто горивните системи и в какъв режим влиза мотора тогава ?
И един въпрос за Волброто, понеже темата е за инструменти - предимството му пред Щилският ?
Ако знаеш нещо на Лични !
Форумът е ФВ ! Заповядай там да приказваме !
Последна промяна от fore на пет апр 22, 2016 4:26 pm, променено общо 5 пъти.
daniel vasev
- специалист
Колеги заслужава ли си този винтоверт http://olx.bg/ad/razprodavam-rachen-vin ... 88aa4838e0
fore
- майстор
Абе малко е утрепан от работа, трябва да е истински по надписите му, но продавача го е изписал неправилно в заглавието което е в негов ущърб.
Виж колко струва нов, но този е с 1,5 амперовата батерия като го гледам. Зелена серия.........Клетките сигурно са стари и едва ли държат много.
Аз имам 3 от Парксайта- ударни, 18в, за 140 лева всеки. Отварях единият -железни са. Сложил съм и снимки тук по назад в темата.
Виж колко струва нов, но този е с 1,5 амперовата батерия като го гледам. Зелена серия.........Клетките сигурно са стари и едва ли държат много.
Аз имам 3 от Парксайта- ударни, 18в, за 140 лева всеки. Отварях единият -железни са. Сложил съм и снимки тук по назад в темата.
daniel vasev
- специалист
250 лева е нов с 1 батерия а батерийте са литоево йонни за това ми хареса.
daniel vasev
- специалист
Дали си заслужава.А попринцип държа да е с 2 батерий.Парксайд е с една.И ми трябва максимално лек винтоверт.
Тема "Машината ви е повредена- попитайте ТУК." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература