• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нищо, като дойде тока горелката си тръгва сама
filmatoplo - майстор
Ако ви спре малкия шнек -проверете си по десния предпазител , изписва Peleti jam .Да знаете ако ви се случи . :wink:
alex_serviz - специалист
filmatoplo написа:
Ако ви спре малкия шнек -проверете си по десния предпазител , изписва Peleti jam .Да знаете ако ви се случи . :wink:
Е, точно тази сутрин ме изненада с горното!
Оста на мотор-редуктора се въртеше свободно на ръка, което ми говори, че не е бил блокиран. Сложих резервния предпазител 0.2 А, съответно и той опука, та се наложи да ходя до сервиза, за да си взема други предпазителчета. Сложих 0.5 А, защото нямах по-малка стойност и си заработи нормално...
filmatoplo - майстор
Производителя се е застраховал със слабия предпазител , и при мен на 2 горелки изгаря , и оста на моторчето се движи с допир на 2 пръста .Значи е мн слабо бушончето . :wink:
alex_serviz - специалист
Да докладвам: днес тествах за гориво житни отсевки:

Изображение

Това се изхвърля, по принцип. Пълно е с всякакви боклуци ( парчета пръст, камъчета и т.н. ).
Много трудно се запали, пламъка стигна до около 120. Като се отвори вратичката миришеше силно на изгорял хляб... Може би с повече търпение и ровичкане в настройките на въздуха, порциите и цикъла да би се постигнало и по-добро горене, но аз ги отписах като безперспективни. :?
Един съсед ми обеща една кофа царевица, та когато я получа смятам и нея да тествам.
Последна промяна от alex_serviz(стар) на пон ное 10, 2014 9:35 am, променено общо 1 път.
alex_serviz - специалист
Понеже миналата неделя обещах на един колега по телефона да си снимам бункера, но ми се беше повредил фотоапарата, та с малко закъснение:
Изображение
Това е бункера. Стените на долната част са много стръмни, понеже е предвиден за пелети от слънчогледова люспа. А те имат навика да се слепват и образуват дупка над шнека, и въпреки, че има пелети в бункера, шнека остава "на сухо"... :x
На долните му стени това лято си играх и направих тънки разрези:
Изображение
Дъното пък е пробито на решето със свредло 4 мм. Всичкото това с цел, да пада "брашното" от пелетите.
Ефекта е съвсем минимален, така, че според мен няма голям смисъл от това упражнение!
За по-нататък предвиждам да направя едно сито от мрежа с подходящи квадратчета. То да се постави малко под гърлото на бункера.
Последна промяна от alex_serviz(стар) на нед ное 09, 2014 7:00 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:-D Не съм го взаимствал това от никой -тоест да придържам шнека със синджир за тавана -имам над 10 монтажа и всички са така , сега случайно попадам на други монтажи и гледам че се практикува със синджир за тавана - :supz:
alex_serviz - специалист
По-рано шнека ми беше пъхнат в бункера по този начин:
Изображение
Понеже беше много "навирен" нагоре, го изкарах от там и му направих дупка в долната част на бункера. При това положение нямам друг начин да хвана горната част на шнека. А за идеята, мисля, че ти беше споменал някъде, за което ти благодаря! :partyman:
n.ganev - майстор
В петък отивам да взема GREYКО 32 в комбинация с RB 30, ще има голям филм но все пак се надявам да взема един от първите серийни номера и да се спазаря за №1 на 50кВ. :)
filmatoplo - майстор
Не те разбирам , за 30 ка си изпреварен гори от оня ден вече в Карнобат , за 50 ка също си изпреварен преди месец монтирах в моя град :-D .
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: