• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Svezar написа:
Ами не гарантирам за точност на данните ,но примерно ако за агропелети се смятат такива от слънчогледови люспи то цените които виждам в нета са колкото на дървените,ако са от слама или нещо подобно предполагам че по-ниската цена ще е комплект с по-ниска калоричност и ще иска повече настройки на горелката /ако се сменят партидите/ което хората искат да избегнат. И накрая да не се окаже че си се топлил със същите пари само дето си пренесъл два пъти повече чували и си чистил всеки ден
Вече няколко пъти бях писал , че се оказва точно така. Точно за 24 часа се отказах от сл. пелети и дори подарихизвестно количество.
kalin72 - майстор
Тогава какво се оказва? Че не си заслужава да се плаща висока цена за горелка, щом и скапаните пелети не ги гори като хората, и като дръпнеш чертата, кво излиза?
lusynik - специалист
Напротив.Слънчогледовите ги гори без проблем.Вярно е,че отделят повече пепел,но не мисля,че почистването на 5-6 дни може да е проблем.Преди да се реша за Грейко-то,наблюдавах две 50 киловатови,как работят цяла зима с въпросните пелети.Останах очарован.От там историята е ясна.Колкото до пелетите ползвам такива на Керпи гр.Павликени.Актуална цена от сряда-насипни 140 лв/тон,пакетирани -биг бег 800-1000 кг.,150 лв/тон.Цените са БЕЗ ДДС.Продават ги като 8 мм.,но при замерване шублера показва 9 мм.Не,че е проблем де :) .
filmatoplo - майстор
:) Моля те качи 1 клип сега с новото гориво :) тоест с слънчогледовите пелети , на мен лично ще ми е мн интересно , тук нямаме такива , но за догодина да сме готови.
lusynik - специалист
http://m.youtube.com/watch?v=Ec5yQWqf4ts Не е много добър,но се вижда основното.Тук е 2-3 минути след запалване.След това пламъка става значително по-голям.Започна ли да паля редовно ще направя и по-добро видео.
filmatoplo - майстор
:) Добре горят пелетите , оня ден при тест с дървестни пелети и толкова не горяха :lol: айде да не казвам от къде са .
plastkomfort - специалист
С тези слънчогледови пелети дали няма да се развъдят мишки :?
milenskior - специалист
milenskior написа:
lusynik написа:
140-150 лв. без ДДС
От къде могат да се вземат слънчогледови пелети на такива цени?
Павликени ми е далечко на мен, а и в биг бегове няма нито как да ги прекарам в къщи, нито къде да ги държа.
Иначе аз си купих на 216 лв. от фирма Огникалор Плевен 30 чувала за проба.
На външен вид са доста зле, направо се разпадат. По-дълги от 3 см. едва ли има.
Иначе горелката ги гори без никакви затруднения, но много пепел правят. Не виждам как ще се чисти котела на 4-5 дни, като само за 3 часа при мен направи купчина пепел пред горелката около 2 шепи.
С моя котел ако горя такива пелети ще трябва да го чистя по няколко пъти на ден.
Може би с други слънчогледови пелети да е по-добре, но засега нямам за проба.
lusynik - специалист
Огниколор гр.Тръстеник ,6 мм.,слънчогледови.И от тези съм горил на IVG-то/само за проба/.Доволен съм от качеството миналия сезон.Че правят пепел-правят.То с агрото е така.Каквито и да пробваш,все така ще е.Не знам с какъв котел си,но аз Junkers-а го чистя на седмица/със слънчогледовите/.
milenskior - специалист
С Виадрус съм(засега пари за нов няма) и разстоянието между горелката и скарата е малко и няма място за много пепел.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: