• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stefsto - напреднал
kovat написа:
Има и вариант с ново и сравнително евтино.
http://prodavalnik.com/chisto-novo-kole ... a-i4004050
като за форума е 160лв за 1 бр :butthead:
:partyman:
Според мен предложението е изгодно. Ще се замисля дали да не сменя "Спутник"-а с едно такова.
GreenBrother - напреднал
Здравейте, трябва ми съвет. Каплата на колелото ми е доста крива. Свалих я един ден, за да я изправям, но се оказа, че болтовете на повечето спици, които трябва да "настройвам" са "изядени" и вместо да имат четвъртита форма, са си абсолютно кръгли. По принцип имам ключ, но в случая не вършеше работа, пробвах и с клещи, но с тях става още по-зле. Някой има ли идея как мога да реша проблема. Намирам се в Германия, което малко усложнява нещата. ;)
shotik - майстор
Ако е предна капла,направо я смени с друга-нова или запазена втора употреба,ако е задна ,в зависимост от скоростите ,може да смениш с друга или да ти я пренаредят във велосервиз .
piron45 - майстор
GreenBrother написа:
Здравейте, трябва ми съвет. Каплата на колелото ми е доста крива. Свалих я един ден, за да я изправям, но се оказа, че болтовете на повечето спици, които трябва да "настройвам" са "изядени" и вместо да имат четвъртита форма, са си абсолютно кръгли. По принцип имам ключ, но в случая не вършеше работа, пробвах и с клещи, но с тях става още по-зле. Някой има ли идея как мога да реша проблема. Намирам се в Германия, което малко усложнява нещата. ;)
Не знам какъв ти е проблема щом си в Германия. Там ако не те мързи и пообиколиш ще си намериш здраво колело оставено до кофите за боклук. Малкия син е студент в Мюнхен и казва, че всяка седмица вижда оставено колело до някоя кофа за боклук. Е може да има нужда да се пипне тук там, ама като е без пари :lol: Поне за части най малкото ще можеш да го ползваш.
В България има маса търговци на колелета втора употреба, които ги събират в Германия и околностите.
GreenBrother - напреднал
piron45 написа:
GreenBrother написа:
Не знам какъв ти е проблема щом си в Германия. Там ако не те мързи и пообиколиш ще си намериш здраво колело оставено до кофите за боклук. Малкия син е студент в Мюнхен и казва, че всяка седмица вижда оставено колело до някоя кофа за боклук. Е може да има нужда да се пипне тук там, ама като е без пари :lol: Поне за части най малкото ще можеш да го ползваш.
В България има маса търговци на колелета втора употреба, които ги събират в Германия и околностите.

В Мюнхен не знам каке, но в Дортмунд със сигурност не е така. Аз това колело един месец съм го търсил, да го купя втора ръка.
GreenBrother - напреднал
shotik написа:
Ако е предна капла,направо я смени с друга-нова или запазена втора употреба,ако е задна ,в зависимост от скоростите ,може да смениш с друга или да ти я пренаредят във велосервиз .
Проблемът е, че е задна 28' капла, със седем барабанни скорости. Не знам дали изобщо мога да намеря такова движение, а за пренареждане нямам представа колко ще струва тук, но със сигурност няма да си струва. :(
masterval - майстор
Иди в сервиз и питай за цената там, а не нас.
Ако си зле с парите - напраи си го сам! Ако не се лъжа, един комплект нови спици ще ти излезе около 5-6 евро. Сваляш колелото, сваляш гумите, ако има бандаж - и него. Тогава преценяваш дали не е спукана или скъсана някъде каплата.
Запаметяваш старата подредба на спиците, режеш старите и наплиташ новите. И понеже нямаш стенд, предполагам, така наплетената капла носиш в сервиза, да ти я "изправят". Скоростите не се пипат въобще! Само отвиваш първо едно въженце, което влиза в тях.
Успех.
shotik - майстор
Още едно пони на фирмата ЕSKA

Прикачен файл

P1100068 1.jpg
P1100068 1.jpg (64.92 KиБ) Видяна 5753 пъти

Прикачен файл

P1100055 1.jpg
P1100055 1.jpg (100.79 KиБ) Видяна 5753 пъти

Прикачен файл

P1100052 1.jpg
P1100052 1.jpg (103.94 KиБ) Видяна 5753 пъти
shotik - майстор
И още едно ретро попадение :

някакво колело ,няма надписи ,цялото е в ръжда ,но толкова фина,че е като боя,задната главина е Torpedo и има цифрите 53 ,което на други главини е обозначение на година на производство.
Предполагам ,че е Mifa,не съм сигурен,ако някой знае ,нека пише.Интересна е и масльонката на средното движение,с подвижна капачка .Също така е много странно захващането на курбелите към оста и мисля ,че една статия със снимки в интернет,беше точно за тази марка велосипед.

Прикачен файл

P1100144 1.jpg

Прикачен файл

P1100140 1.jpg

Прикачен файл

P1100142 1.jpg

Прикачен файл

P1100143 1.jpg

Прикачен файл

P1100138 1.jpg
nv952 - майстор
Привет
моето колело е ULTRA Explorer (със предна и задна дискова спирачка) купиха ми го май месец 2011 година понеже имах леко изкривяване на гръбначния стълб (от държене на краката върху бюрото и клавиатурата в краката :lol: ) и лекарят каза че ще е много по бързо наместването му ако спортувам и баща ми и майка ми искаха да ми купят колело (защото старото беше разбито) и отидохме в МЕТРО и ги разгледах струваше към 250лв и аз не очаквах да ми го купят ей така но пък те се навиха веднага и си го взех лятото го покарах малко най много да съм минал 60-70 км и зимата го прибрахме но март месец 2012 нещо ми хареса и почнах да го карам минах около 200км и реших един път да отида до село (селото ми е на 23км но има 6км нагорнище но на връщане се спускам със 60-62 км/ч)и отидох всичко беше ОК и от тогава не съм слязъл от него цяло лято ходих от село до вкъщи и обратно на един дъх (до днес от 6.06-2012 съм минал 1426 километра) ! имал съм само няколко проблема задния венец нещо почна да превърта като въртях педалите смених левия курбел и задна ос защото мойте джанти не са със болтове а от онези който са на седалките за бързо стягане.и още съм с оригиналните гуми.

Прикачен файл

P030911_0732[01].jpg

Прикачен файл

P220912_1850[02].jpg тук снимах косачката но и то се вижда малко

Прикачен файл

P240712_1035.jpg

Прикачен файл

P250113_2203.jpg

Прикачен файл

P250113_2202.jpg
  • 1
  • 6