• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Явно в Шумен фадромата загребва бая прът.... :lol: :lol: :lol: :lol:
glorious - специалист
На калоричност няма ли как да се тестват, тоест при изгарянето на еднакво количество пелети колко топлина отделят/ не знам това ли е калоричност, може би правилно е коефицент на полезно действие?/

Пелетите на Средна Гора АД на каква цена се продават?
sensi - специалист
Сега им се обадих на тези от Ст. Загора. Цената е 335 лв с ДДС на място в завода. Проблема е , че се отопляват с тях зимата и много малко продават. В момента нямаха в наличност.
lordvlad - напреднал
Браво Лазаре, това се казва ценна информация. Благодаря Ти!
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, правим каквото можем за да сме полезни. Кок и glorious имат не по-малък принос, защото ми изпратиха от материала с който разполагат. Няма проблем да пратим проби и от други производители.
kok - специалист
а калоричност не дадоха ли резултати че там ми е по интересна картинката :lol:
kok - специалист
[quote="bilici"
Сега работи час и почива час и 30мин.[/quote]

почива час и 30 мин. ???
1. за тлкова време ти изтиват помещенията или
2. за толкова време изтива темп. на водата в системата ????
най вероятно котела ти следи темп. на водата и се включва и изключва след достигането и падането до определени стойности на водата в системата ако е така помисли този процес да се контролира от стаен термодатчик който ще го пуска или спира според темп. в помещенията мисля че ще получиш по-големи икономии особенно в по-топло време
bilici - специалист
КОК то се видя, че тази зима няма да правя икономии.
Имам два тона лоши пелети и за да ги горя правя смес 50/50 със хубави, така не се задръства скарата. Модифицирал съм и настройките. По точно за тези които са със Фероли - 20сек интервал на подаване, 5 сек за гориво и 165 паскала налягане . Така успях да сведа до минимум шлаката.
Проблем с температурата нямам.
Горелката следи температурата на водата в котела.
Имам два отоплителни кръга и с един стаен ми е трудно да регулирам. Все не мога да угодя на накой. Ще трябва сериозно да мисля как да постигна икономии. Сега изгарям 10 чувалчета на седмица като изобщо не я изключвам, понеже винаги има някой вкъщи .Температурата на водата е 40-60градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
bilici написа:
Температурата на водата е 40-60градуса.
Това на котела ли? Малко е, трябва да направиш нещо
bilici - специалист
Ако трябва да съм точен, сега е в диапазон 39,6 -61,8 градуса, според допълнително сложен електронен термометър.
Като вдигна температурата става много горещо по стаите.

Може ли да ми кажете до колко е точен вградения манометър на Дакон, защото съм монтирал и електронен и ми дава разлика с 8-10 градуса.
Оказа се, че датчика на горелката подава команда с 8 градуса на-долу от настроената и 12 градуса на-горе .
Някой с Фероли да каже как е при него.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: