• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
Илчо Илиев - майстор
profesionalist_wood написа:
Как ми се иска всичко да е от железа...на ,,дружбата,,пластмасови бяха маркучите та така...
Верно е, така беше,но двама тряя да я носят....
:partyman:
profesionalist_wood - майстор
няма ги вече 70-ти и 80-те....всичко отмина. Ето преди месеци тогава като се колебаех за резачка Хускварна,разглеждам я в магазина,ма то само мустачки на леяците от матрицата и много тънка пластмаса....и почнах да се съмнявам и видях че никъде няма Made in Sweden а само made in PRC и криво залепени етикети и аха да се отлепят така са се подвили краищата.
koveslav - майстор
Майтап,майтап,ама-на нашия такова се пише този майтап.Все ми се ще разочарованието ми да не е пълно.......Дайте по-добра идея за машина на човека.Аз усилено прехвърлям каталози и страници-засега най-близо до класическите изпълнения,като последен мохикан по по-стара технология виждам Stihl 170.Гледам само машини под 400лв,в момента за хоби-класа става въпрос.Давайте мнения?! 30 кубика е Щила,но той и моя Партнер е 34,а е супер.12500 оборота гарантират от Щил с верига на празен ход и 1,6 к.с.-но като сравнявам с най-малките машини на Хуск,не са чак толкова малко конете.В корпусите на тази 170 всичко е сменяемо-отделни резервоари,капаци,картер и т.н.-изобщо не е моноблок.Средна цена в нета-360лв.Мисля че и сервизите им са добри по градовете.Казвайте мнения?!Нали не обсъждаме само Хускварна и производните и?На добри цени има и Олеомак,но нищо не знам за тях.При тези цени те имат и повече коне.
Последна промяна от koveslav на чет апр 03, 2014 12:18 am, променено общо 1 път.
koveslav - майстор
Аз от мерак още си пазя даже кашона-дори и на него пише откъде е машината.А и вижте в какво състояние се поддържа седем-осем годишна машина.Вече е износила две шини,едно колело и шест или седем вериги от оригиналните,но сега щиловите и се опъват-държат доста повече.Мисля още доста работа да отхвърля с нея.Недостатък на Партнера-в големите жеги загрява,правя и почивки,дори успява да си затопли доста резервоара-вдига високо налягане от топлината горивото и два-три пъти ми е изкачал маркуч на подкачващата помпа.В хладното е неуморима.Но какво да се прави-през лятото има най-много работа за нея!Няма ги вече тези двигатели и няма да ги има,за съжаление.Иначе бих гласувал с две ръце за нея!

Прикачен файл

Photo0136.jpg

Прикачен файл

Photo0135.jpg
dragozow - майстор
Пластмаците са последното нещо, което ще се счупи в машината. Просто ги слагат да са по-леки. Обикновено други неща заминават първи, стартерни капаци, капаци на спирачки и др. И не е задължително да е при всеки, има машини на по 10 години, които не са стъпвали в сервиза.
fore - майстор
koveslav написа:
Майтап,майтап,ама-на нашия такова се пише този майтап.Все ми се ще разочарованието ми да не е пълно.......Дайте по-добра идея за машина на човека.Аз усилено прехвърлям каталози и страници-засега най-близо до класическите изпълнения,като последен мохикан по по-стара технология виждам Stihl 170.Гледам само машини под 400лв,в момента за хоби-класа става въпрос.Давайте мнения?! 30 кубика е Щила,но той и моя Партнер е 34,а е супер.12500 оборота гарантират от Щил с верига на празен ход и 1,6 к.с.-но като сравнявам с най-малките машини на Хуск,не са чак толкова малко конете.В корпусите на тази 170 всичко е сменяемо-отделни резервоари,капаци,картер и т.н.-изобщо не е моноблок.Средна цена в нета-360лв.Мисля че и сервизите им са добри по градовете.Казвайте мнения?!Нали не обсъждаме само Хускварна и производните и?На добри цени има и Олеомак,но нищо не знам за тях.При тези цени те имат и повече коне.

Като предложение, но с цена над 450 лева е Husqvarna 135. Надеждна е.

Колега, незнам само дали мотора е читав и с какъв картер е ?
koveslav - майстор
Наближим ли 450-500лв вариантите са много.Аз доколкото разбрах въпроса,разглеждат се цени от 250 докъм 350лв.
fore - майстор
Е нищо де, все пак можеш да дадеш мение и за тази. Поне като съотношение цена/качество е добро предложение.
А и щом колегата пита тук, значи търси и надеждност.
То и старата 36 беше на около 500 лева машина, но пък е машина.
koveslav - майстор
Ето я и новата 135.Двукорпусна е като 137 и 36,инче казано дръжката е цял отделен корпус,като по-старите,а на амортисьори в нея лежи корпуса на мотора,но и тук алуминиевия картер е изхвърлен,виждат се и двете гумени гарнитури,които уплътняват цилиндъра към пластмасовата основа-картер.С новата екосистема 2-mix е,т.е. в цилиндъра има още канали и преливници,подава се и чист въздух,май имат за този въздух и втора дроселова клапа и т.н.Явно г-н Драгозов е прав,всички нови модели са пластмаса :D

Прикачен файл

d924f0da-a17e-472a-a7f3.jpg.gif
d924f0da-a17e-472a-a7f3.jpg.gif (2.57 KиБ) Видяна 1978 пъти

Прикачен файл

cc5d521c-5dd6-4ccb-9e9b.jpg.gif
cc5d521c-5dd6-4ccb-9e9b.jpg.gif (1.8 KиБ) Видяна 1978 пъти

Прикачен файл

a214a5c2-6e71-41ef-99fd.jpg.gif
a214a5c2-6e71-41ef-99fd.jpg.gif (4.22 KиБ) Видяна 1978 пъти

Прикачен файл

42d55e48-9dfc-4e62-9065.jpg.gif
42d55e48-9dfc-4e62-9065.jpg.gif (3.44 KиБ) Видяна 1978 пъти
koveslav - майстор
Проблема обаче е,че немците тук са вече на 2,0к.с. и 13000 оборота,без да са развалили механиката си въобще.Добавили са само 2-mix технологията и Щил 181 е около 480лв.Въпрос на предпочитания.

Прикачен файл

stihl 180.1.jpg
stihl 180.1.jpg (30.38 KиБ) Видяна 1976 пъти

Прикачен файл

stihl 180.jpg
stihl 180.jpg (49.02 KиБ) Видяна 1976 пъти
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74