• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
ina84 - специалист
Като заговорихте за свински главички,и ние вчера си купихме една.Махнах им бузите,сварих ги за 20 мин.в подсолена вода с бахар и д.лист.Като се охладиха ги овъргалях в червен и черен пипер и чубрица и сега висят на хладно и си чакат виното за довечера.Останалата главичка ще приготвя с кисело зеле и една супа ще завъртя за ракийката :drinkers: :partyman: Голямо пиене ще падне довечера и то само за 2 лв. :supz:
Прикачен файл:
Снимка 000.jpg
Прикачен файл:
Снимка 001.jpg

Прикачен файл

Снимка 002.jpg
Съни - специалист
Ихааааааааааааа. Само да се науча да го ям това. До тогава обещаната пица. Не е от вчера ама разказа мисля ще покаже защоооооооо още се помотвам за пак.

Много искам да ви се оплача и да ви посъветвам ама никога да не правите като мен. Правя си аз питката и си викам я двойна доза, че половината за пица да остане ве. И ич се не сещам кво ще си докарам до главата. И по точно декларацията "А аз повече тесто няма да меся, ти си можеш." А такова хубаво споразумение имахме той пицата аз спагетите. И прибирам се вчера от работа аз по никое време и с целия си акъл казвам на титуляра "Няма проблем ве, ще направя пицата." Възнаграждава ме щастлива усмивка и притежателят й врът и при лошите. В тоз момент аз почвам да се съмнявам дали съм със разсъдъка си, нооооооо вече рекла. И кат рекла ша прави и ша си вика, че е водоплаваща на ум.
Извадих аз тестото, което кротко си лежеше у ладното да втасва. Половинката от питката. И го разделих на две. Две защото вкъщи един брой никога, ама никога не е достатъчен. Наклепах пак хубаво масата и си разточих на мойте правоъгълни квадрати. Тавите дето пека са с такъв фасон. Правоъгълни са си де от самата печка. Някак транспортирах от масата в тавите, които надлежно помазах с олио и поръсих с брашно и взех се чудя ся ква да е плънката. Едната не я чудя много щот серсема дезертьор умира за луканкови и сие та режа от сежука дето виси със страшна сила в мазето. Така де вися вече зинзирика у фризера и си приготвям и ивички червена печена камба в буркан ама чисто купешка. Мноо са опущих таз година с чушките. Отварям буркан домати и заливам тестото с него. Разпределям равномерно. В мойто зимнина има и босилек и чесън, но все пак допоръсих с малко още сух босилек. След това нарязах на тънки полумесеци лук и разпределих и него. Сложих и ивичките чушки. Тук идва леката ми авария породена от неопитност. Ми така де ся аз правя спагетите. Там грешки не допускам. Обаче хич не съобразих/туй ша да е щото преживявах още нетипичната си роля на прецакано/ че суджука е сушен сиреч не му трябва много и е доста по добре да го сложа по късно, за да не съхне още и пече в повече. Както и да е аз наредих и него. Добавих и парченца топено сирене. Кога съм се сетила загрея фурната не повни. Най вероятно като съм вадила тавите. Значи мят на двеста и пичает. В тоз момент Юдата пристига ухилен и вика ади сядаме. Ми викам ади ама нарежи мезе поне ве. Наряза. Даже ме умилостиви с едно блъди мери и настърга кашкавала.Седнах аз и придърпах дъската поне да режа за втората седнала. В рязане и сладки приказки, които имат за цел да забравя колко водя ятото на водоплаващите идва време за кашкавала. При консумацията единодушно приехме, че това е момента и за седжука по принцип. И дигам още малко нагоре да се разтопи само шашко. Обичаме го мек и на конци а не запечен с другото от самото начало и първото ми творение е готово. Преди мъжо да омете две трети от тавата САМ изглеждаше така:

Изображение

Изображение
Съни - специалист
Мойто момче вчера именик и щотоууууу таз година не ми се режеха ни коне, ни слънца, ни подкови и заложих на мат'ряла и ето какво му сътворих за празника. Снощи ме убедиха, че било върло вкусно та веруейте ми.

Изображение
bulhomes2 - майстор
Съни написа:
...Ми така де ся аз правя спагетите. Там грешки не допускам...
Коги ш'ги видим?
Илчо Илиев - майстор
Колежке, верно ,че твориш убави манджи,ама имам една молбица....ш мой ли да постваш маааалко по-малки снимки,че тия раздуват и някак грозна работа става.....
Съни - специалист
Аве и мен ме дразни така честно да си призная, но като съм силно невежа по въпроса с намаляването... Така де Кичо си знае английския.
Илчо Илиев - майстор
Ами я сподели , през снимката ли ги качваш,че ако е от там...има възможност да си избираш големината на фотото..
iivanov - майстор
Ина,виждам,че си възпитавате хлапето в правата вяра.Над леглата на отрочетата си другите слагат дрънкалки,а ето вие какво сте провесили. :-D
Илчо Илиев - майстор
ААА, Иво, това е да гони поганците,нали знаеш защо против вампири се слага чесън, та и колежката.....

Ааа, Съни, ти убаву си го изтипосала вчерашния специалитет,ама да беше споделила и ко има из него,че ми се чини,че не е баш само тесто....
Съни - специалист
Ам процедурата е следната аз се трепя кат магаре, после идва виновника са нафотографира и аз като закачвам ги мятам у прикачито. Обачииииииии тарикатлъка дет знаех за нормален изглед не го докарах нещо тук и затова се блещят.
По същество чудесията е доста пълна с неща. Ще си постна смешния разказ за правията, в който обаче не съм уточнявала тестото та да кажа. Правя го в машина от чист мързел и там си следвам рецептата за хляб дето правя я тя е 300 мл. водица, оливо на око мятам но не прекалявам щот сетне подслушвам и добавям, сол 1 ч.л. поне, аз прекалявам но.... брашно плюс минус ръката ми 600 гр и суха мая едно пакетче 7гр. В точно тази естествено се изкелефещих и намалих водата за сметка на кофичка кисело мляко, тоест много малко вода имаше, люснах и две яйца и накрая добавих и не суха а закваска от 50гр. прясно мляко, 20гр. жива мая, и две лъжици захар. Много се заобяснявах нещо. Знаете как да си месите тестото за любимия си хляб. А останалото е просто:

Вчера си беше един хубав празник и аз нищастната, щот господ не дал имен ден, а само прякори на кило, реших да го отбележа за скъпия, ненагледния, най-обичния... тормоз дома. Миналата година рисувах едни коне, едни слънца и кво ли не, обачииии, таз реших да наблегна на матряла за сметка на фасона и затова от вчера започнах са чеша аз. Такаааааа... Имен ден е на мъжо ама ние на рожден ден ша върим. Ам тъй де, сичкото требе е опако при нас. Ама като ша е рожден ден нема начин мине без торта, значи захарното фиаско ша да отпадне дома. Ам тогаз кво вейййййййй? И отварям аз тез мои тефтери/сиреч накъдрени файлове на компа/ и почвам блея кво не ми се прави. Докат дзверя кви съм ги накъделила за някога, в задния раздел на компа ми, дето нема кой преинсталира - това е умната ми главица, разбира се - се светва лапичка. Аз имам свещено, дълго пазено с калашник, бурканче сушени домати. Това реши казуса. Ще правя аз нещо като талянски хляб. Ама нали не мога два пътя едно та решавам да го формирам друго яче. Сиреч ша го рулирам аз нещо, вдъхновена от тона литература дето ми мина през главата докато реша сърби ли ме боли ли ме и кво аджаба ща... Та направих следното:
Замесих си тесто в машината за хляб. Готовото втасало еднаж тесто разделих на две топки и всяка разточих като елипса. И сега първата сгънах да ме чака, защото втората обзаведох с плънка от една връзка пресен лук, сушени и изкиснати в последствие горски гъби, шунка, сушени домати и обезкостени маслини. Всичко това първо му завих свят от кълцане на ситно а после го запознах и с тиганя за малко, та да го подготвя психически. Забравих да кажа, че при мойте сушеничките се мъдреше и чесън, та и него наситних да не се познава в манжата ама да дава аромат. Та тази плънка разположих върху първата кора и отгоре настъргах яко шашкавалчец. След това разгърнах втората кора отгоре и поомазах с малко зехтинец. Таз чудесия после завих на руло и фанах ножа. Сиги таз ситуация си крещи опасност при мен, но виновника за зора ми умно се е скатал и го не та пак оставих кръвопролитието за друг празник и направих един надлъжен разрез през рулото/от лево на десно или обратно кой както реши, ама го нахаракирих, но не докрай/. След това го фанах с нежни ръчици и хубаво го усуках кат фитилт. Тавата вече ми е послана с пекарска хартия, та просто го взех и с една молитва го прехвърлих вътре във формата на венец.После пак го оставих хубаво да си втаса втори път и вече метнах в загрятата предварително фурна.
По някое време се сетих да забъркам и желтък с малко пр. млекце и хубаво да го омажа и пак оставих да си се пече на средната фурна при 200тина градуси.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: