• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
Kasap - специалист
dadko написа:
Kasap, много надебело си ги нарязал мезелъците. Не ти отива на никнейма. Реже се на тъънко, вестник да може да се чете през него. :partyman:
На снимката изглеждат дебели, иначе са 1-1,5мм. Ама какво ли ви обяснявам, завистници! :mrgreen:
jinio - специалист
Ето и аз да се похваля с резултатите. Тъй като при нас е доста топло и няма как да са отвън, за това ползвам витрина за безалкохолно.

Прикачен файл

DSC_0182.JPG
Тези 5 килца ги заредих преди седмица, другата ще заредя още 10кила и две килца месце.
DSC_0182.JPG (82.16 KиБ) Видяна 2178 пъти

Прикачен файл

DSC_0183.JPG
Ето резултата от пробата, станаха си твърди като истинска луканка и си имат вкус на месо.
DSC_0183.JPG (92.85 KиБ) Видяна 2178 пъти
КИМИ - специалист
:-D Не мога да спра да се радвам на такива неща- домашно(има и месо!), без Е-та, без смляни мърши, джуки и вимета на 25 лева цена. :shock: Супердобре!
Чираче - майстор
Сигурно всеки може да си го позволи. Стига да има желание. Вместо да даде някакви пари за ментета, да ги даде за истинско месо. Ееееех, ще се сетите за времето преди 1989 г., когато всичко беше истинско. Или почти. В момента всичко е ментета и реклама. Даже и хората станаха ментета. Всичко деградира.
kuger - майстор
Не съм правил калкулация какви пари съм давал за продуктите.
Сега се замислих
5 кг телешко 50 лв.
5 кг свинско 40 лв.
2 кг мазно 10 лв.
Подправки ~10 лв.
Черва 3 лв.
Общо 113 лв + - 2 лв.
Това за около 12 кг готов за пълнене продукт.
"Кяра" от всичко е: продукт с известно съдържание. Липса на консерванти /Е-та/, селитра не ползвам.
Качество отлично, "Стара планина" ряпа да яде :-D
Не на последно място е кефа от "Направи сам", и хвалбите, които получаваш!
Също, мисля, че излиза и по-евтино от магазинското. Естествено труда не се калкулира :)
КИМИ - специалист
Това моето мезе, което го суших в живарник на терасата да не го кълват врабците- бандити,
след още 10 дена в хладилника пред вентилаторчето.
Ами изсъхна екстра мезе- на оная ти работа да да го изпуснеш и да падне- пак ще го ядеш,
аз такова мезе от врат от магазин не съм ял, правете си домашни мезета да знаете какво ядете, че в купешките луканки било пълно със селитра(изкуствена тор) :shock: , ужас, освен това там са и пишката и дупето на нереза, не мерсаж. :-D
Andri01 - майстор
Че и претенции! Я да беше дупето на нЕкое 25 годишно... :?
ivanganev - помощник
Здравейте,

нека и аз да се отбележа с няколко снимки

Прикачен файл

IMG_20141203_210123.jpg свинско контра филе, върха на сладоледа за мен :)
И винцето е домашно мое производство :P

Прикачен файл

IMG_20141129_221233.jpg свинки шол, от ляво е само с чубрица и червен пипер а от дясно е кайзерован

Прикачен файл

IMG_20141129_191423.jpg 35% телешко + 65% свинско, мазното е не повече от 6-7% от свинското.
jorkataG - специалист
Пичове адреса ми е :-D :-D :-D .
гр. Гулянци, обл. Плевен, ул. Г. Бенковски 8 приемам пратката за собствена сметка /САМО/.
За дегустация пари не вземам. :-D :-D :-D
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: