• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28
Всички въпроси за вилата.
complast - специалист
bulhomes2 написа:
complast написа:
Те така правят пещи скапаните италианци.
И к'во им е скапано на италианците? Ти къде видя тук във форума или въбще някъде у нас пещ с покрив, помещение за дърва...
Майтап бе Барни....Тва мойто беше опит за ирония.Май не съм успял!
kirililiev80 - напреднал
колко ми излезе всичко до тук:тухли от старата акумолираща–0лв тухли стари плътни от едно време останали -0лв хума от близкия баир -0лв пясък,баластра от реката -0лв труд (моя милост)-0лв. шамот -6чувала по 3.80-22.80 цимент 5 по.4.30-21.50 сол 3 пакета общо -1лв. желязо старо каквото имаше по двора-0.лв плочки мострени с силикон озад почистват се и са ок.от 27лв.кв на 5 лв-10лв. червените фризчета 20 бр.по 70ст. -14лв. лепило една тотба -7 лв. това е всичко мисля.та общо:76.30лв. :supz: :shock:

Прикачен файл

DSC02681.JPG
bulhomes2 - майстор
По колко часа си държите агнето в пещта? Аз знаех за 3, досега 5 пъти съм пекъл, но ги държах по 4 часа (за всеки случай) и винаги са били на мозък. Днес едни гости на вилата - за 3 часа - било сурово... Та се чудя дали е от времето или от това, че сутринта агнето беше още замразено?
Transporterr - специалист
зависи от много неща
агне ли е, или е дядо му
колко е голямо, каква е пеща колко дебела и колко е палена .ако не изолирана няма как да ртаботи като тази която има изолация.
за това препоръката е първите един два пъти да не се канят гости, за да се хване цаката на пеща :wink:
bulhomes2 - майстор
Вече писах, че 5 пъти съм пекъл в нея и всичко е било ОК, но с 4 часа печене. Този път го пекоха 3 часа, агнето беше на кокал сутринта (докато опалвах пещта го обръщах покрай нея да се поразмрази). Опалването на пещта беше малко повече от 2 часа, всички тухли бяха побелели (както винаги досега)
kirililiev80 - напреднал
аз днеска пекох половин ягне в тавата сложих и малко картофи една бира и малко вода и олио.омазах го с червен пипер и сол.та 2 часа загрявах фурната оставих жарта вътре и за 1ч.и50мин.беше готово водата се беше изпарила а ягнето почервеняло през фолиото.за малко да го изгоря.
ogo - специалист
Здравейте отново!
Имам още едно "умно" въпросче:
"Изкопах" едни тухли от ТАП на село. Дали мога да ги използвам като огнеупорни тухли за облицовка на барбекюто?
EDI - майстор
Това ТАП какво ще рече.
iva6ki - специалист
Изгрев" ТАП-4А 4kW :-D Най вероятно. Стават ,но от една няма да стигнат.
П.С. Колко бройки излезнаха
EDI - майстор
Аха, ясно и аз ползвах от подобните печки.При мен мисля, че бяха 52 тухли в печка, ако не се лъжа.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: