• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Аз не претендирам за нищо. Включих се за да ми се изяснят нещата... :drinkers:
B0bi - специалист
Това е очевидно :lol: - "нали си тук, не си избягааал ..." =D>
valentino76bs - майстор
вт фев 06, 2024 3:22 pmaleksnp написа:
Ако може да задам едно въпросче. Имаме трифазно захранване. 3бр. нагреватели ,всеки свързан към отделна фаза и обща нула-звезда. Нагревателите са с различна мощност. 1, 2 и 3 киловата. С каква стойност е токът през нулата?
Смяташ тока на всеки един нагревател при 230 волта и после тоците се събират векторно и ще разбереш колко е тока през нулата.
B0bi - специалист
Аз не знам да събирам токове векторно. Мисля, че повечето четящи тук - също. Ти би ли го направили в името на сайта? Или и теб те страх, че някой четящ би ти изял хляба ако покажеш как се събират въпросните токове векторно?
ivanovbg - майстор
Ако може да задам едно въпросче. Имаме трифазно захранване. 3бр. нагреватели ,всеки свързан към отделна фаза и обща нула-звезда. Нагревателите са с различна мощност. 1, 2 и 3 киловата. С каква стойност е токът през нулата?
Нулата ако е свързана в центъра тока през нея ще е равен на сбора на токовете от трите фази, ако нулата не е свързана с центъра тока през нулата ще е нула!
valentino76bs - майстор
вт фев 06, 2024 10:03 pmB0bi написа:
Аз не знам да събирам токове векторно. Мисля, че повечето четящи тук - също. Ти би ли го направили в името на сайта? Или и теб те страх, че някой четящ би ти изял хляба ако покажеш как се събират въпросните токове векторно?
Спести си сарказма....моя хляб е ръжен ,черен и всякакъв друг но не и бял така че повечето хора няма да го ядът.
Andri01 - майстор
Хайде покажи на картинка векторното събиране. И като стойност колко ще бъде? Чисто от професионална гледна точка ми е интересно, когато бях даскал в...Не го считай за задяване ,обида или нещо друго.
valentino76bs - майстор
Преди 12 години имахме подобна тема ...прочете я..Освен това има и он лайн калкулатори за смятане на вектори но е безмислено .Аз ползвам опростен метод и долу горе чисто практически ме е ориентирал през годините.
Ааа и даже във практиката съм видял ,че тока през нулата може да е по голям от най големия ток на някоя от фазите :)
MamaMy - майстор
вт фев 06, 2024 10:03 pmB0bi написа:
Това ли те тормози? Искаш да ядеш чужд хляб без да си го заслужил? Вече си ми ясен. Слагам те в списъка с невидимите.
valentino76bs - майстор
вт фев 06, 2024 3:44 pmDundyTheCroc написа:
7.53А при 230 волта.
Векторно си го смятал така ли.....иначе около 6,5 на око..:)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Каква е мощността при трифазен нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: