• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kafaka - специалист
voni написа:
kafaka написа:
voni написа:
Колега колко е технологичният минимум за тази камина? Пелетите са на Долно Сахране и са много добри,много малко пепел остава взех ги от топливо 400лв.тона.На место ако отида в Долно Сахране са 350лв.и като сложа транспорт ми идват дори по скъпо от топливо.Миналата година карах пак от топливо ама сръбски ,доволен бях и от тях но по скъпи 420лв.Тази година няма от тях и затова пробвах на Долно Сахране който ми харесаха :supz: и взех едно пале преди седмица от тях.
Еми някой колега беше написал,че е около 0,7-0,85 кг.на час.за 15kw PM B модел.По каталог го дават 1,2 кг.на час.Пробвай с пелетите на " скравена" ако имаш възможност или от "австрийските" и тогава сравнявай.Повярвай,че разлика има в качеството на пелетите.А точно сръбските на топливо за които пишеш ги пробвах и бяха много зле от към калоричност и пепелно съдържание.Пробата му е цаката.Успех!

п.с. В този район има много добър производител на пелети в с. Дунавци мисля че бяха.Някой колега беше писал за тях ако не се лъжа.
с.Сахране
Фирмата производител със сигурност е в с Дунавци провери в интернет колега.
toto1221 - специалист
здравейте колеги след като се чухме по телефона benimm8808 който искаше да ми помогне и след прегледи на снимки из нета се оказа че съм платил и съм си поръчал бурнит комфорт пм15 а всъщност доставената ми камина е пм 13 плюс,,още в началото ми направи впечатление че не отговаря на описанието поръчана от мен 15кв.пише че побира 22 кг. пелети а моята побира 12,въобще нищо общо с описанието...въпроса ми към вас е ,твърдо съм решил да ги съдя но не знам кой поръчал съм е от амиго ,според вас кой трябва да съдя амиго или сънсистем
grants - специалист
toto1221 написа:
здравейте колеги след като се чухме по телефона benimm8808 който искаше да ми помогне и след прегледи на снимки из нета се оказа че съм платил и съм си поръчал бурнит комфорт пм15 а всъщност доставената ми камина е пм 13 плюс,,още в началото ми направи впечатление че не отговаря на описанието поръчана от мен 15кв.пише че побира 22 кг. пелети а моята побира 12,въобще нищо общо с описанието...въпроса ми към вас е ,твърдо съм решил да ги съдя но не знам кой поръчал съм е от амиго ,според вас кой трябва да съдя амиго или сънсистем
Колега здравей. За жалост тази година има някакво объркване с 2та вида камини - старите модели от миналата година PM15/23 пак си ги има но са от друг производител. Тазгодишните модели на Сънсистем са ПМ13/25+ . И аз бях малко объркан , като дойде моята 13+ но след малко проучване разбрах за какво иде реч.
Та от какво не си доволен с каминката , да бункера побира почти 1 чувалче 15кг , което за 1 ден трудно ще те изкара , незнам стария модел колко побира.
За kW не се притеснявай , мисля че е достатъчно мощна да захрани дори 15-16kW като мощност , нищо че пише 13 :wink:
Ако имаш някакви проблеми с пускането и настройването мога да ти пратя инсталаторската инструкция. Ако имаш други въпроси за каминката може и да се чуем - 0887/43 1000
Според мен пробвай как ще работи и дали ще си доволен пък после тръгвай по съдилища и т.н. Все пак сезона наближава и ако ти я вземат няма да е много комфортно :roll:
toto1221 - специалист
ползвам е един месец и според мен за това топло време доста си харчи,виках два сервиза и установиха доста пропуски
1.отзад на капака пише пм15
2.няма датчик за температурата в помещението (стаен термостат)
3.постоянно дава грешка и изключва защото достига 80 градуса съм е направил пелети -7 степен на горелката 1,сутринта като е запаля дига доста бавно градус защото всички термо глави са отворени,но като затворя и хоп грешка-едната е винаги отворена а другите на 4,5
4.платил съм за пм 15 а ми дават 13+ -имаше разлика тогава в цената между двете камини 13+беше по евтина.
5.бункера за пелети не може да хване повече от 12 килограма пелети тегля ги с електронен кантар
6.погледнете в сайтовете в и в момента ги водят две различни камини.
7.не може при външна температура 13,15 градуса да харчи за 14 часа по 20 килограма,ако е оставя значи цял ден ще излапа около 30 килограма и при това още е топло.все пак 30 килограма средна хубост пелети са около 11,12 ,ако бях сложил 4 климатика то щеше да ми излезе по евтино няма логика,и не на последно място в параметрите на бурнит комфорт 13+ пише че при макс мощност изгаря един бункер за 8 часа
grants - специалист
toto1221 написа:
ползвам е един месец и според мен за това топло време доста си харчи,виках два сервиза и установиха доста пропуски
1.отзад на капака пише пм15
2.няма датчик за температурата в помещението (стаен термостат)
3.постоянно дава грешка и изключва защото достига 80 градуса съм е направил пелети -7 степен на горелката 1,сутринта като е запаля дига доста бавно градус защото всички термо глави са отворени,но като затворя и хоп грешка-едната е винаги отворена а другите на 4,5
4.платил съм за пм 15 а ми дават 13+ -имаше разлика тогава в цената между двете камини 13+беше по евтина.
5.бункера за пелети не може да хване повече от 12 килограма пелети тегля ги с електронен кантар
6.погледнете в сайтовете в и в момента ги водят две различни камини.
7.не може при външна температура 13,15 градуса да харчи за 14 часа по 20 килограма,ако е оставя значи цял ден ще излапа около 30 килограма и при това още е топло.все пак 30 килограма средна хубост пелети са около 11,12 ,ако бях сложил 4 климатика то щеше да ми излезе по евтино няма логика,и не на последно място в параметрите на бурнит комфорт 13+ пише че при макс мощност изгаря един бункер за 8 часа
1. Да и на моята пише ПМ15 , но дефакто си е новия модел , можеш да се ориентираш по управлението на контролера.
2. Има такъв датчик , вчера я разглобих да видя как е вътре и стайния термостат на камината е изведен в десния й край , навит е на един щуцер :wink:
3. Настройките според мен се разминават доста спрямо твоя случай с помещението и инсталираната мощност.
7. Днес температурите бяха от 5 до 11 градуса , печката я запалих към 9 часа , от 11 до 18 часа ми изгори 5,5-6кг , като във всички стаи е 25/26 градуса.
toto1221 - специалист
викнах един от сервизните техници на атаро клима след като дойде ми вика а бе тая камина що няма стаен термостат отговорих му не знам нищо не съм барал по нея инсталатора дойде и ми е свърза и това е,той ми каза я дай телефона на инсталатора да го питам нещо,позвъня му и го попита защо няма стаен термостат а той отговори:установихме че има проблем с стайния термостат на тези камини и умишлено е премахнат и взе да обяснява че като го имало ако е направиш на 25 градуса като достигне тези 25 градуса камината щяла да изключи а в другите стай можело да остане студено и отделно някакви грешки давал и сервизният техник от атаро клима му вика ами ква е таз камина тогава няма това няма онова това да не е печка на дърва и въглища а той отговори че не ги продавал той
grants - специалист
Явно инсталатора е минал по бързата процедура :lol: При мен още на 1вото палене видях , че тоя термостат само ще бърка работата и казах на майстора да го игнорира. Просто го настройваш на 40 градуса , което максимума и камината ще я управляваш по вода вече.
Казах ти има начин да си изведеш ако искаш стаен термостат , в книжката даже май му имаше характеристиките (NTC 10K). Взимаш си един такъв термистор , монтираш го някъде по-далеч от печката или радиатор и си го свързваш на 19 и 20 пин на контролера :wink:
Здравейте! Инсталираха ми 25кв ПМ-комфорт+ . тъй като по изчисления са ни нужни 17-18кв.Играх си с настройките,но само тези които бяха по-ясно обяснени...в момента ми гори 1,5кг пелети-иглолистни от село Марица - Самоков ,а температурата навън е от 7 до -2 градуса,а беше и по-топло.Пусканетона пелети е на -7,а вентилатора е на -5...След като загрее печката работи на 2-ра или 3-та степен...разликата между температурата на водата и изгорелите газове е около 30 градуса.Инсталатора го чакам от 2 седмици,тъй като е познат на жената,а тука в Самоков "майсторите" са много "СЕРИОЗНИ" ...Моля да ми пратите инструкцията,но не тази преведената книжка която имам и съм я чел 10 пъти...Доста неясно написана...Незнам как да настроя камината да моделира по вода...също не мисля че имам стаен термостат ,но дойде ли инсталатора ще го разстрелям от въпроси.Та пак Моля да ми пратите инструкцията на ceco_patkan@abv.bg !!! Благодаря !!!
benimm8808 - специалист
shizofree написа:
Здравейте! Инсталираха ми 25кв ПМ-комфорт+ . тъй като по изчисления са ни нужни 17-18кв.Играх си с настройките,но само тези които бяха по-ясно обяснени...в момента ми гори 1,5кг пелети-иглолистни от село Марица - Самоков ,а температурата навън е от 7 до -2 градуса,а беше и по-топло.Пусканетона пелети е на -7,а вентилатора е на -5...След като загрее печката работи на 2-ра или 3-та степен...разликата между температурата на водата и изгорелите газове е около 30 градуса.Инсталатора го чакам от 2 седмици,тъй като е познат на жената,а тука в Самоков "майсторите" са много "СЕРИОЗНИ" ...Моля да ми пратите инструкцията,но не тази преведената книжка която имам и съм я чел 10 пъти...Доста неясно написана...Незнам как да настроя камината да моделира по вода...също не мисля че имам стаен термостат ,но дойде ли инсталатора ще го разстрелям от въпроси.Та пак Моля да ми пратите инструкцията на ceco_patkan@abv.bg !!! Благодаря !!!
Колега има друга тема специално за новите модели Burnit 13+ и 25+ търси информция там,вече има доста колеги с новите модели.
За да модулита по вода stand by трябва да е на off,( при старите е така)и стайния термостат да е вдигнат на големи градуси за да не може да ги достигне.
Yordan_Angelov - помощник
Здравейте,
към колегата benimm8808 поради това че той е най-в час с проблема ми.
За АЛАРМА 06 , мисля че схванах идеята на камината или по скоро на контролера.
Значи когато е по студено, в режим на модулация, температурата на изходящите газове пада дотолкова че контролера решава че няма горене, и за него явно единствения вариянт е че няма пелети. Хаиде да помогнеш сега да му обясня на контролера че нещата са нормални. Трябва да вдигна/намаля някои параметър ама кои да е тои?
Значи да напиша, как стигнах до това заключение:
При АЛАРМА 06 NO PELETTE , бункера е пълен, потата е наполовина пълна с неизгорели пелети, вентилатора се върти със зададените обороти(сложих му белязка и го мерих със стробоскоп, увеличих му оборотите), подналягането в горивната камера е нормално, налягането на водата е нормално - 1,5 бара при 18-22 градуса и 1.8-2.0 бара при 45-50 градуса. (дори изкормих кабелите на оня комбиниран уред за налягане които имам в повече от BURNIT-а).
От много проби и опити около камината, прекалих с винцето, което е в близост до камината и не мога да измисля кои параметър да бутна.
Утре вечер продължавам борбата.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: