Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
saint056a - специалист
Здравейте наложи ми се да сменя един панел на душкабината и вече за трети път я сглобявам и слагам обилно силикон и все капе отнякъде отзад връзките на стените и. Пробвах последно със "Херметик за спешни ремонти" вид силикон но и с него си намират път капките. Посъветвайте ме какво да правя, че положението е лошо. Идва ми на ум да я изолирам отзад с някаква смола но не знам каква.
lenko71 - специалист
Ами направи връзките така че да не капят!
bojkob - специалист
сложи гумени уплътнения като връзваш връзките и ще спре да капе :?
saint056a - специалист
Значи аз не обясних много добре в първия пост. Душкабината е закрита купена от практикер. Състои се от корито, две стъклени стени и между тях панел за управление на душа. Стените се захващат за панела посредством видии. Аз преди да сложа видиите хубаво слагам силикон и ги слепвам, но проблема е, че панела за управление който е в средата отдолу (връзката между коритото и панела за управление) роси отзад като се мокри кабината. Отзад хубаво съм силиконирал но все си намира път.
jakuzi - специалист
Купил си компактна хидромасажна кабина сега бих ти препоръчъл следното следваи по ред на изпълнение:
За съжаление отново се налага да разглобиш кабината :sad:
1.Нивелираи коритото без наклон към сифона то самото корито си има наклон-хоризонтално да е.
2.Монтирваш страничните панели и хидромасажния панел ..НО ако са ти дали видии непременно ги смени с болтчета и гаики .Така панелите ще прилепнат по плътно към коритото.
3.Постави тавана ако има пак видии смени ги.
4.Силкон -там където вече имаш достатъчно горчив опит.

Ако евентуално цялата кабина ти се клати то това означава че не си нивелирал.Ако всичко е наред може да укрепиш кабината към стените (раменете на прилешащия ъгъл) с някакви допълнителни L-образни планки но не винаги е необходимо.
saint056a - специалист
Душкабината не се клати и е нивелирана доколкото може с подвижните крака. Странното е че отзад сложих много силикон, толкова че връзките където се слепват панелите не се виждат и все пак роси силикона не е уплътнил толкова добре явно :(
Това за видиите засега не е проблем понеже страничното свързване не тече, само отдолу връзката на контролния панел с коритото, около 2 педи е но много трудно се изолира.
jakuzi - специалист
Някои модели точно там имат гумени уплатнения да не би да си пропуснал да го сложиш :? Ако пък липсва при твоя вариант тогава помисли за гум. уплатнение което може да се приспособи.
saint056a - специалист
Мда и гумено уплътнение е вариант. Засега май го изолирах след 2-3 пръста дебелина на силикона. Май грешката ми е, че след като сложих санитарен силикон на "Den braven" купих някакъв испански на Qilosa - херметик за спешни ремонти, лепял и на мокро, не че съм лепял на мокро ама. Голям боклук ми прилича, след ден съхнене стоеше неизсъхнал един такъв (като желе) и независимо че бях сложил един пръст дебелина на покривката водата пак сълзеше. Последния пласт сложих съвсем обикновен санитарен силикон на Cerezit, е той стои сега точно като гума и течове поне след първото къпане няма.

Тема "Изолация на душкабина!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: