Най - вълнуващия въпрос зимно време.
e_man - напреднал
Здравейте,
на принципа направи си сам направих парно. До тук с гордоста, имам проблем който вероятно идва от недобре свършена работа.
От тази зима двата радиатора в детската стая на втория етаж са студени въпреки че са отворени докрай крановете.
Системата е следната камина Дипломат в хола(40 кв.м.) обща мощност 20 КВ от тях доколкото си спомням 13 на водната риза и 7 на самата камина.
Топла вода : тръгва с 1 цол тръба около 1.50 м, след което преминава в 20 мм тръба с алуминиева вложка. Продължава около 4 м където има разпределител от него продължава 20 мм тръба към втория етаж, там разпределител с тръба към всеки радиатор на 20 мм
Студена вода : 16 мм тръби обратно към камината, разпределители на втория и първи етаж 1 м преди камината 1 цол метална тръба с помпа и филтър или както там се казва.
Прилагам снимки
Предполагаемо задръстен филтър... но очаквам от вас също някакви предположения. Това лято добавих още един радиатор на 1 етаж, но и като го спра ефект няма.

Прикачен файл

IMG_5841.JPG
Камина
IMG_5841.JPG (33.11 KиБ) Видяна 5456 пъти

Прикачен файл

IMG_5842.JPG
Разпределител 1 етаж
IMG_5842.JPG (99.41 KиБ) Видяна 5456 пъти

Прикачен файл

IMG_5844.JPG
Разпределител 2 етаж
IMG_5844.JPG (68.05 KиБ) Видяна 5456 пъти

Прикачен файл

IMG_5843.JPG
Студен радиатор 1
IMG_5843.JPG (54.84 KиБ) Видяна 5456 пъти

Прикачен файл

IMG_5846.JPG
Помпа на студената вода
IMG_5846.JPG (78.84 KиБ) Видяна 5456 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Това с различните диаметри на отиващата и връщащата вода нали знеш, че е голяма глупост?
Последна промяна от LazarGanev на съб окт 17, 2009 9:20 am, променено общо 1 път.
e_man - напреднал
LazarGanev написа:
Това с различните диаметри на отиващата и връщаштата вода нали знеш, че е голяма глупост?
Не знаех, досега мъдро са ми заявявали, че е важно :lol: Но сега ще го знам ... само не ме карай да подменям тръбите :shock:
bad to the bone - специалист
Моето предложение е да уточниш каква ти е точно системата-с разширителен съд или е под налягане,и от там вече може да се правят предположения
Последна промяна от bad to the bone на чет окт 15, 2009 9:37 pm, променено общо 1 път.
e_man - напреднал
bad to the bone написа:
Ти хубаво очакваш предложения,но внимавай някой да не ти направи неприлично такова:)Моето предложение е да уточниш каква ти е точно системата-с разширителен съд или е под налягане,и от там вече може да се правят предположения
Ако е от женски пол може и неприлични пред(по)ложение :lol:
А иначе системата е от отворен тип с разширител 23 л. вързан на най-високата точка след втория разпределител.
bad to the bone - специалист
Виж дали си обезвъздушил,провери си и помпата,работи ли ти,като отвиеш болта с отверка(този в средатата на помпата)излиза ли въздух от там?
П.П..не ми обръщай внимание... настинал и съм на "антибиотик"
e_man - напреднал
bad to the bone написа:
Виж дали си обезвъздушил,провери си и помпата,работи ли ти,като отвиеш болта с отверка(този в средатата на помпата)излиза ли въздух от там?
П.П..не ми обръщай внимание... настинал и съм на "антибиотик"
Помпата леко бръмчи както обикновено и има леки вибрации от което съдя че работи. Въздух не излиза нито от помпата нито от радиаторите, точих вода точих от радиатори помпи и не стигнах до въздух. В разширителя държа на най-високото разумно ниво водата.
Помпата имам чувството, че работи по-ефективно на 2 скорост отколкото на 3 ... което до сега не е било така... :?
LazarGanev - "Велик майстор"
За мене проблемът е в тънките спагети, дет вика ЕмоЗ. Нито 20, нито 16мм е достатъно за 13кВт мощност .Затвори някои от близките радиатори за да се убедиш.
e_man - напреднал
LazarGanev написа:
За мене проблемът е в тънките спагети, дет вика ЕмоЗ. Нито 20, нито 16мм е достатъно за 13кВт мощност .Затвори някои от близките радиатори за да се убедиш.
Отивам ... спирам целия първи етаж ... да видим :?
e_man - напреднал
e_man написа:
LazarGanev написа:
Отивам ... спирам целия първи етаж ... да видим :?
За съжаление Лазар Ганев не се оказа прав, спирам целия първи етаж и оставям на горния етаж само 1 радиатор за на не прегрея камината и пак тези са студени... води ме към размисли за боклук в системата който да е запушил радиатора или тръбата към него. И все пак ако на някой друг му хрумне идея нека сподели!

Тема "Проблем със студен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: