Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
masterk - помощник
Здравейте,ел.техници!Появи ми се проблем с новите ЛЕД лампи за лунички ( тези с трите диода ) на 3 вата на 220 в.?!В магазина светеха нормално,а в къщи като ги сложих на мястото на старите халогенни лампи (които не са изгорели) започнаха само да премигват :? Върнах се в магазина.Пробвах ги отново... и там също вече само мигаха???Някой има ли идея за причините :roll: .......Само да допълня че става въпрос не за една,а за 4 броя
VLADO66 - майстор
Проблeмa ти e чe трaфчeто зa хaлогeнки имa долeн прaг зa нaтовaрвaнe нaпр. 30W под който нe срaботвa.LED имaт спeциaлни трaфчeтa.
masterk - помощник
Какво трафче като става въпрос за 220 волта :shock: :o
vvventsi - специалист
Сигурно са фалшиви
vk - специалист
Връщай ги- няма какво да се направи.
Led лампите имат още време да се развиват, за да достигнат степента на осветяване на халогенните лампи. Ако си ги сменял за икономия на ток, но няма да постигнеш тази осветеност.
ins1der - напреднал
а да не би старите ти лунички да са на 12 волта ? Иначе и аз съм имал проблеми с такива лед лунички на 220, но си светят седмица - две и тогава започват да мигат и то от 20-30, една максимум две го праят тоя чалъм. Утре ще питам баща ми мисля, че се беше занивал да ремонтира една такава мигаща лунички.
velas - специалист
Причината е в калпаво захранване на луничките. Влияе се от всевъзможни причини. Случвало ми се е да се получава подобно мигане когато включа втора луничка близо до първата.

Варианта ти е вземеш едно читаво захранване с подходящата мощност, разглобяваш луничките, вадиш/шунтираш вграденото захранване и връзваш директно.

Друг ефект, който ми се е получавал е мигане на луничката когато при нея има само фаза...индукцията е голяма работа... :-D
masterk - помощник
Благодаря за всички отговори! Замених всички лампи в магазина, но не смея да сложа новите :? А исках да ги сменя у нас понеже са ми вградени в кухненските шкафове и предполагам , че ще греят по - малко от халогенките!
piron45 - майстор
Дай малко яснота. Имаш халогенки - на колко волта са ?
ЛЕД лампите доколкото разбирам са с драйвер на 220V. Как правиш замяната, само на цокъла или правиш и друго ?
Тези които се продават по магазините обикновено са китайски с лошо качество заради цената. Качествените диоди все още са на високи цени и не може да се произведе ЛЕД лампа за 2 - 3 лв.
За тези които не са наясно вече има диоди, които дават по 120lm на ват че и повече. Развиват се много бързо и в близко време се очакват и да поевтинеят. Един 13W диод спокойно покрива осветеността на 100W обикновена крушка и можеш да си подбереш дали да е с топла, неутрална или бяла светлина.
Съвета ми към колегата с проблемните луни е да си сложи такива на ниско напрежение. Безопасни са за експлоатация и има български производители които правят качествени такива. Е няма да струват по 3лв като китайските, но със сигурност ще ги надживеят.
masterk - помощник
За колегата piron45 Свалям халогенки , които са на 220 в. с цокъл GU 10 и слагам LED крушка на 220 в. с цокъл GU 10 която е с 3 диода ( 3х1 ват )! А цената на една такава крушка е 10 - 12 лв. Няма трафа , няма нищо! КЛЮЧ - КАБЕЛ - КЛЕМОРЕД - ФАСУНГА - ЛАМПА ............ и проблеми :-D Ето за това става въпрос
Прикачен файл:
LED-3W-GU10-WW.jpg
LED-3W-GU10-WW.jpg (42.62 KиБ) Видяна 15519 пъти

Тема "Проблем с новите ЛЕД лампи за лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: