Здрасти, имам идея ама не знам как да я осъществя
. Имам музикален шкаф...ясно вътре какво има. Отзад на шперплата изрязах отвор и монтирах едно вентилаторче което пускам само когато работи ресивъра, понеже шкафа се затваря отпред със стъклена вратичка и да не стане някоя беля. Писна ми постоянно да се разкарвам до шкафа за да го пускам и спирам а и доста пъти забравям да го спра, искам да го направя автоматично да се пуска и спира заедно с ресивъра ама как нямам идея, по скоро имам ама не знам как
. Първо ми хрумна да изкарам захранване от ресивъра(вътре също има вентилатор и мислех от него да взема ток) но ми казаха да го забравя като вариант понеже този вентилатор се управлява от процесора на ресивъра и т.н., на кратко не пипай там изобщо. Друго което ми идва на ум е с някакво малко термо реленце в/у ресивъра и като се позатопли да включва вентилатора. Друго ми хрумна с някакъв датчик за светлина пред бутона за пускане(по средата свети неоново синьо)и той да пуска вентилатора. Все идеи които без помощ не мога да направя. Така че хора помагайте, разбрахте каква е целта и няма начин да няма някакво просто решение.