Трябва до десетина дни да поръчам два PVC прозореца. Апартамента е панела, 4-ти етаж от общо 5, изложението (не съм много добре с посоките) е юг-югозапад - лятото слънцето пеква след 14 часа и пече докато залезе. Досега са били със старата "соц. дограма" плюс външни щори. Човека който ще прави прозорците (препоръчаха ми го няколко познати) работи с "Profilink", но не съм питал с какъв обков. Мисля да сложа "Profilink Premium", който може да "поеме" стъклопакет до 36мм. Мого четох по темите във форума и малко се пообърках в избора на стъклопакет. Въпросът ми е, какво да избера:
1. четири сезона+бяло с разл. дебелини
2. четири сезона+бяло+Ка стъкло
Мисля, че профилът ще събере и трикамерен стъклопакет, но не знам лятото дали няма да е много топло в двете стаи(дневна и кухня) с това Ка стъкло за моето изложение. Макар, че почти всички препоръчват такъв(2-рия) стъклопакет, дали няма да си отворя беля и после да се налага да слагам и външни щори? Ако избера 1-ия вариант по-удачно ли ще е. За момента тези две стаи нямат никаква изолация и зимата климатика едва държи 18градуса.
Благодаря предварително, всяко мнение ще ми бъде от полза.
1. четири сезона+бяло с разл. дебелини
2. четири сезона+бяло+Ка стъкло
Мисля, че профилът ще събере и трикамерен стъклопакет, но не знам лятото дали няма да е много топло в двете стаи(дневна и кухня) с това Ка стъкло за моето изложение. Макар, че почти всички препоръчват такъв(2-рия) стъклопакет, дали няма да си отворя беля и после да се налага да слагам и външни щори? Ако избера 1-ия вариант по-удачно ли ще е. За момента тези две стаи нямат никаква изолация и зимата климатика едва държи 18градуса.
Благодаря предварително, всяко мнение ще ми бъде от полза.