Ако сложа съпротивление последователно на центробежна помпата, дали ще я опаза от правоъгълните импулси на този инвертор? http://hopshop.bg/index.php?main_page=p ... ucts_id=95

Все пак тези уреди са модифицирана синусоида.
fbr написа:Всички гаражни инвертори на изхода си имат правоъгълно напрежение, точно по зелената графика на hidrazin. Но ако приложите това правоъгълно напрежение на индуктивен товар, ще видите че тока, който ще протече през товара, не се различава критично от такъв при приложена синусоида. Недостатък е че се увеличават вибрациите, но не съм чул и видял помпа дефектирала от това, че е работила с такъв инвертор.Точно така. Всичките ми познати с парно използват евтини UPS от години и нямат проблеми с помпите. Стария ми (гаражен) UPS се повреди и неми се вярва да е правел синусоида, въпреки че ми го продадоха за специален за помпи.
pansim написа:Най-напред да уточним за какво време се разчита на аварийното захранване.На моя UPS не съм гледал кривата на осцилоскоп, но е най-обикновен китайски, за компютър, и предполагам не е синосуида...миналата зима нямахме ток над 30 часа....помпата е работила над 16-17 час без проблем....и все още си работи
Ако е само като спре тока, няма проблем с правоъгълните импулси, тъй като явно времето за работа ще бъде много малко, едва ли всеки ден спира тока за по 5-6 часа![]()
Така, че проблем няма.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: