Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте, започнах една преградна стена от гипсокартон. Подготвих се теоретично и работата потръгна, но срещам малка трудност при изпълнение на закрепването на СW и UWпрофилите един за друг. За да ги захвана, пробивам с бормашина с малко свредло отвор и тогава навивам винтовете"копчета". Предполагам, че така ще сложа и гипсокартона (което е доста трудоемко). Ако има по-лесен начин или някакъв трик - помогнете!!!
Гипскартона се захваща към профилите с обикновени черни рапидки 25мм и като ги навиваш с винтоверт те без проблеми се завиват в профила...не е нужно да пробиваш предварително. Същото се отнася и за самонарезните(копчетата), но много зависи дали са качествени, защото на някои само името им е токова! Аз лично бих ти препоръчал щом пробиваш да захващаш с поп-нит 3,5 или 4 мм става здраво пък и според мен главичката повдига по-малко от колкото на копчетата!
п.п. Не си споменал с винтоверт ли работиш или на ръка, защото без въпросния инструмент...не казвам, че е невъзможно но по добре не се хващай!
ogele написа:Здравейте, започнах една преградна стена от гипсокартон. Подготвих се теоретично и работата потръгна, но срещам малка трудност при изпълнение на закрепването на СW и UWпрофилите един за друг. За да ги захвана, пробивам с бормашина с малко свредло отвор и тогава навивам винтовете"копчета". Предполагам, че така ще сложа и гипсокартона (което е доста трудоемко). Ако има по-лесен начин или някакъв трик - помогнете!!!


Една моя любима мисъл:

"Два месеца работа с компютъра спестяват два часа четене на документация!"

Моя съвет е да наблегнеш малко повече на зелената част и по този начин ще си спестиш червената!

Ако пропуснеш пробиването , работата ще потръгне! Не е необходимо захващането на CW към UW с копчета. Ако ги захванеш докато правиш конструкцията , после трябва да махнеш копчетата преди да сложиш картона. По принцип за да се избегне тази процедура се използват шанц клещи. Аз въобще не ги захващам и нивелирам предварително. Оставям тази процедура при монтажа на картона. Тогава също не е необходимо да пробиваш отвори рапидките си влизат лесно с малко натиск . Аз лично съм завивал над 3000 рапидки на ден . Представям си ако трябваше да им пробивам отвори предварително :-D :-D :-D
Тани написа:.... . Аз лично съм завивал над 3000 рапидки на ден . Представям си ако трябваше да им пробивам отвори предварително :-D :-D :-D


Броил ли си ги?
Малко аритметика :lol:
3000:8/8 часов работен ден/:60/минути/=6,25 рапидки за минута. Т.е., на всеки 10 секунди по рапидка. :? :? :? :? :? :?
Това е при положение, че въобще не почиваш, тоалетна, кафе и т.н.

Имаше едно време един филм с Чарли Чаплин и завиването на гайки на конвейр :lol: :lol: :lol:

Браво!
Естествено, в кръга на шегата.
Благодаря Ви много за насоките. :? Явно съм попаднал на копчета менте, защото моите не са самонарезни, а само заострени и става трудно. Работя с винтоверт (на ръка наистина едва ли би станало) и при новите указания определено ще напредвам по-бързо!!! :-D
Стефане , по тези твоите сметки съм ги завил за около 2 - 2,5 часа , през останалото време съм вършил и други работи! За бройката съм абсолютно сигурен! Броих кутиите! В тази бройка не съм включил копчетата! Една рапидка се завива за не повече от 2-3 секунди , а при повече опит и за по-кратко!

ogele точно за острите става въпрос! Те са по-добри! За копчетата пробвай да ги завиваш на по-ниски обороти!
Стефчо, мойто момче! Ти виждал ли си накуп 3000 рапидки?
ogele точно за острите става въпрос! Те са по-добри!


Тани е прав, тези на които върховете наподобяват на свредло не струват!
vesbond написа:Стефчо, мойто момче! Ти виждал ли си накуп 3000 рапидки?


Би ли споделил на колко си години? Може и на ЛС
Е, нали ще се учим няма да се заяждаме!

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Преградни стени и предстенни обшивки”