Всичко за дърводелството
RAPTOR - специалист
Прикачен файл:
CAM00055.jpg
Прикачен файл:
CAM00054.jpg
Здравейте Форумчани!Гледах преди време в youtube видео за педален трион.Хареса ми,че е независим от ел.захранването,безшумен е и не на последно място,работи като портативен банциг и ни е необходимо да се лепят ленти.Рабати сравнително бързо-режа 50 мм. сух дъб и 40 мм. суха акация.Използвам 400 мм.дълга лента за рязане на метал,широка 8 мм. Прави всякакви -Ерове-извивки.В момента имам да реставрирам стар файтон от 1886г.Там повечето детайли са със сложни извивки и от дебел и сух широколистен материал.Направо е -Страшен кеф-.Ако някой се интересува ще направя подробни снимки с фотоапарат.Тези са правени с GSM-апарат.

Прикачен файл

CAM00057.jpg
shotik - майстор
Харесва ми, а повече снимки и пояснения не са излишни !
MrMurdjo - майстор
И аз така - интересно е, ама на снимките се вижда повече файтона, отколкото триона :)
ivanovbg - майстор
RAPTOR, великолепно е!
Какво използваш за обратния ход? Пружини или ластик?
bulhomes2 - майстор
Предполагам - маховик. Раптор, браво. Снимай подробно и клип направИ! И ако намериш и линка към клипчето от ютуба - пак добре!
profesionalist_wood - майстор
В Турция някои стари майстори ползват такова :)
RAPTOR - специалист
Връщането е от пружини-гантели-за тренировка на мускулите.Поставил съм по две от всяка страна-така връщането е сигурно.Мисля да направя електро-механичнен трион с червячен редуктор и кривошип.В момента го правя.Но ще направя и по-качествени снимки на педалния трион,както и чертеж в Скеч-ъпа.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fq5ojB5vMU
MrMurdjo - майстор
В Етъра също има такива много интересни водни механизации. Но не съм виждал всички в действие.
marmoz - специалист
Як е ,браво,кефи :)

Тема "Педален трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: