Здравейте! Трябва ми машина с която да си правя  сам дъски, от които после да си построя къщичка. Как се казва такава машина с коятосе правят дъски? Ако има мн видове такива машини ,кажете ми най-евтиния вариант 

taran написа:А,от какво ще правиш дъски...От трупи,от греди...Ами зафиняването не ми е толкова проблем. Да са дъски за строеж на дървена къщичка
Не,че много разбирам,но правенето на дъски е поредица от дейтвия,извършвани с различни машини.
Гатер,дето да ти разбичи дървото на отделни дъски,банциг или зиркуляр,да направиш дъските на определена ширина,абрихт или щрайхмус,да ги зафиниш,така да се каже.
 От самото дърво да разбичи на дъски, за това питах. Благодаря
 От самото дърво да разбичи на дъски, за това питах. Благодаря 

Колега xnikolanx , както казаха по-горе, или готов материал или даваш трупи за разбичване или обработка.Какви размери ще е сградата.Според мен готов материал си вземи и само го мини на абрихта и шрайхмуса, щом ти се занимава.Това, което искаш е в общи линии работа на цял завод за дървообработка.Може са си вземеш един комбиниран абрихт-щрайхмус, като най-евтиния китайски вариант е към 540-580 лева в България, обработва дъски до 150 мм ширина.
 Колега xnikolanx , както казаха по-горе, или готов материал или даваш трупи за разбичване или обработка.Какви размери ще е сградата.Според мен готов материал си вземи и само го мини на абрихта и шрайхмуса, щом ти се занимава.Това, което искаш е в общи линии работа на цял завод за дървообработка.Може са си вземеш един комбиниран абрихт-щрайхмус, като най-евтиния китайски вариант е към 540-580 лева в България, обработва дъски до 150 мм ширина.xnikolanx написа:Здравейте! Трябва ми машина с която да си правя сам дъски, от които после да си построя къщичка. Как се казва такава машина с коятосе правят дъски? Ако има мн видове такива машини ,кажете ми най-евтиния вариантщо се бъзикате с момчето ето ти прост и ниско бюджетен вариант http://www.batak-bg.com/POMINAK.htm
Прикачен файл
todor_tsanov написа:Да бе, да!xnikolanx написа:Здравейте! Трябва ми машина с която да си правя сам дъски, от които после да си построя къщичка. Как се казва такава машина с коятосе правят дъски? Ако има мн видове такива машини ,кажете ми най-евтиния вариантщо се бъзикате с момчето ето ти прост и ниско бюджетен вариант http://www.batak-bg.com/POMINAK.htm

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: