Здравейте. От доста време ви чета и заедно с вашите съвети се опитваме да пооправим къщичката на майка ми, така че да сме спокойни, че живее добре, а пък и ние да имаме къде да избягаме в почивните дни на въздух и тишина. Къщичката се състоеше от спалня, кухня, баня и остъклена тераса. Покрива течеше в спалнята, банята течеше в мазето, пътеките около къщата бяха разбити и влизаше влага в мазето, спалнята и кухнята бяха горе- долу добре, но се налагаше когато сме там майка ми да спи в кухнята. Като капак на всичкото това терасата беше тръгнала да пада и в горния край беше отделила на около 40 см. от къщата. Миналата година поправихме покрива и пътеките, а тази година бутнахме терасата и я изградихме отново, но с тухли и малко по- голяма, за да изнесем там кухнята. Освен това под терасата направихме още едно мазе, което да свържем със старото, за да има топла връзка от къщата към мазето за по- лесно обслужване на парното. Старата кухня ще стане спалня. В момента банята е ремонтирана и сме на етап ламперия в коридора, стълбите към мазето и част от кухнята. За пода в кухнята и коридора купихме платна за двоен под, тъй като са дебели и изолират много повече от паркет/ ламинат. Тези платна принципно се поставят с конструкция и нивелиращи се крачета, но тъй като не искаме да вдигаме нивото, а и тази конструкция е доста скъпа, направихме самонивелираща се замаска. Сега въпроса е как да захванем платната, за да избегнем движението им. Мислехме да не ги лепим с нищо отдолу, а само помежду им със силиконово лепило, първо за да обира вибрациите и второ, за да не пропуска нищо във фугите. Ако имате обаче по- добри предложения ще се радвам да ги споделите. Благодаря !
Знам, че съм нова тук, пък и темата ми явно не предизвиква интереса ви, но бъдете по- гостоприемни, моля ви