• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
k_garchev - специалист
Здравейте на всички,нуждая се от малко помощ!До сега винаги я намирах с търсачката и не пусках теми,но сега не намирам отговор на моя въпрос!И така,купих си един ключ за осветление!Ето такъв:
Изображение
като пристигна открих вътре в кутията ето това нещо:
Изображение
мисля да не давам разсъждения какво е и за какво служи,за да не се изложа и ще оставя на Вас да споделите!
в описанието на продукта(купен от китайски сайт) пише "Single FireWire Crystal Glass Touch Panel Wall Switch for LED Bulb" притесняваме това накрая LED Bulb!Има и описание:
Description:
Material: Glass + PVC Plastic + Electronic Component
Rated voltage: 220V±5%
Safety Power: ≤450W
Dimension:86mm * 86mm * 36mm
Color: Black and White
Weight: Approx 145g
Easy and Convenient to use

поне аз доколкото разбирам работи на 220V,така че не би трябвало да има проблеми,но...
И накрая,кое къде точно трябва да свържа:
Изображение
Предварително благодаря на отзовалите се!!!
fikata - майстор
Изображение
Това е твоя ключ и има само две клеми за свързване като обикновен ключ
Wall Switch for LED Bulb = Стенен ключ за LED лампа/крушка/
k_garchev - специалист
Има ли значение кое къде ще се свърже?И за какво е това транзисторче?
thinkpad - майстор
k_garchev написа:
И за какво е това транзисторче?
Това е резистор. Идея си нямам какво точно има в този ключ конкретно, за да ти кажа за какво може да послужи.
hidrazin - майстор
Не е транзисторче а резисторче. Слага се във фасунгата на лампата ако използваш LED лампи. Ако са обикновени няма нужда.
:partyman:
k_garchev - специалист
Благодаря Ви!Утре ще видим какво ще свърша! :partyman:
hidrazin - майстор
Само да допълня. Като казвам обикновени лампи имам в предвид такива с нажежаема жичка за 230V. Не енергоспестяващи, халогенни с електронен траф или LED.
:partyman:
k_garchev - специалист
Хмм,лампата която ще командва е енергоспестяваща!Да разбирам ли,че ще трябва да се използва и резистора?И ако да,може ли да обясниш малко по-подробно кое,как,къде....
fikata - майстор
Резисторът/съпротивлението/ го свързваш на клемите на фасунгата,там където се свързват и двата проводника от инсталацията.Единият му край пъхаш в едната клема,другия - в другата.До тях пъхаш и двата края на проводниците и стягаш. Спазваш правилото: от инсталацията нулевият проводник се свързва на клемата на фасунгата, която прави контакт със резбата на цокъла на лампата, а фазовият проводник съответно с пластината/пъпката/ от фасунгата,която контактува с пъпката от цокъла на лампата.
k_garchev - специалист
Май ще минавам към обикновена крушка с нажежаема жичка!Нещо не ми е мнго ясно къде да го сложа този резистор!Другият вариант ще е да извикам някой,който разбира!
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за свързване на ключ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: