• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
shotik - майстор
Не е вила ,къщата е,правена от родителите на съпругата ми от 1969 до 1974 година,но двора сега е по-нисък от улицата ,защото я правиха по-късно и я задигнаха с 50 см.Така при пороен дъжд се е случвало целия двор да е наводнен.Наводняваше се и гаража .За толкова години пътеките са деформирали и есента реших,че е време да се подменят плочките.
Намерих една промоция на плочки 40Х40Х5 см за 1.18 лв на бройка,купих 250 плочки и бордюри 50 Х 15Х 8 см . и ги наредих около къщата ,за да са наблизо при реденето им.
Март месец се наложи да преградя хол в къщата ,6 х 3.5 м с гредички и ОСБ плоскости и в малката част ,което е като кухничка ,лепихме плочки и остана теракол и с него залепих под вратите на гаража няколко бордюрчета .като преди това отрязах към 14 см от вратите.
На 23 април ми докараха един кубик "сипица"-най -ситното от трошен камък.Изсипахме я на площадката пред гаражните врати и така се започна подновяването.
С правоъгълен профил 600Х 4 Х 2 см подведох основната линия и ниво на подреждане на плочките.
Прикачен файл:
CIMG2609.JPG
Стените не са прави ,ъгълът не е 90 градуса и затова наредих три плочки ,за да дам линии за подреждането.
Прикачен файл:
CIMG2612.JPG
Първо наредих на свободната част ,за да може по - късно да прехвърля сипицата и на нейно място да редя.
Прикачен файл:
CIMG2613.JPG
Така наредих няколко реда,после и други и за три часа на 23 и 10 часа на 24 април ,успях да наредя 96 броя плочки,дали са малко или много ,не знам ,но като за втори път правене на тротоар,за мен са много,по 19 кг е плочка,отделно и 2/3 от сипицата /1580 кг по кантарна бележка/ ми беше много.
Прикачен файл:
CIMG2617.JPG
Прикачен файл:
CIMG2619.JPG
Има доста довършителни работи,ще се махат стари плочки на мястото им ще насипя филц и сипица и наредя други плочки.
Утре като ида ще видя резултат от работата ми ,като знам какъв силен дъжд се изля след 20 ч. там.
Продължение и снимки след време,по реда на работа .
VLADO66 - майстор
Да не те разочаровам обаче тази подложка много лесно се отмива от дъжда.Понеже е по евтина от речния пясък,масово се ползва за редене на павета и при първия по-силен дъжд стават на дунавски вълни.Ако можеш направи подложката земновлажна като добавиш цимент 3-4 :1.
shotik - майстор
Като видя резултата след снощния дъжд ще видя какво ще правя .
shotik - майстор
Понаредих плочки ,имаше и слънчеви дни ,сега и дъжд,всичко за сега е добре ,няма отмиване на сипицата .Имах затруднение с събирането на източната пътека,която е продължение от площадката пред гаражните врати с тази която е от юг,и се наложи да редя плочките предварително ,за да видя как ще се съберат.Наложи се да отрежа част от две плочки ,за да компенсирам .Имах и затруднение с наклона /там където се виждат тръби за вода и канал,които ще бъдат затворени в "П" образно тяло /,защото там има и стара циментова площадка и трябваше да се съобразявам и с нея.Сега малко снимки :

Прикачен файл

CIMG2647.JPG

Прикачен файл

CIMG2648.JPG

Прикачен файл

CIMG2649.JPG

Прикачен файл

CIMG2651.JPG

Прикачен файл

CIMG2652.JPG
shotik - майстор
И още две за тази пътека :

Прикачен файл

CIMG2655.JPG

Прикачен файл

CIMG2686.JPG
EDI - майстор
Много добре е станало :partyman: .Щом дъждовете не са отмили сега основата, значи ще издържи дълго време.
nikolson - майстор
Все едно гледам моята къща! :shock:
Само дето пътеката е четири, а не два реда плочки и аз виках "чирак" да ми помага. :supz:
shotik - майстор
Едно продължение за плочки пред къща,юг,разширено с цел за още една идея за вход от към тази тераса,снимка и на специалния чук за каменоделство,с който си служа

Прикачен файл

CIMG2691.JPG

Прикачен файл

CIMG2689.JPG

Прикачен файл

CIMG2693.JPG

Прикачен файл

CIMG2700.JPG
shotik - майстор
И още малко -пътека при контейнер

Прикачен файл

CIMG2753.JPG

Прикачен файл

CIMG2755.JPG

Прикачен файл

CIMG2775.JPG
shotik - майстор
И тъй като улицата е по висока от двора ,от портата към врата на гаража се стича земя и става кал ,последното е почистване на това пространство и слагане на плочки,които до снощи подредих ,но не можах да довърша ,но след няколко дни и това ще е факт.На една от снимките съм с моята електрическа вибрационна машина ,за която има тема във форума и се справя много добре за натъпкване на зема,пясък,филц ,трева и други,ето и клип https://www.youtube.com/watch?v=Ah1LJ5bUGV0

Прикачен файл

CIMG2927 1.jpg

Прикачен файл

CIMG2932.JPG

Прикачен файл

CIMG2938.JPG

Прикачен файл

CIMG2940.JPG

Прикачен файл

CIMG2954.JPG
  • 1
  • 2