Всички въпроси за вилата.
Иван Иванов - напреднал
След дълъг размисъл реших на пролет да започна един проект по къщата да махна старата асма и всичките и прилежащи железа също за вторични заминава опита на дядо ми за козирка над входната врата и на тяхно място да направя навес та изникват много въпроси според мен най-лесно ще е дървена конструкция и покрив от вероятно битумни керемиди но съм отворен за нови предложения по мои прости сметки излиза площ от към 8/9 квадрата колко приблезително ще струва какви матеряли и един от големите въпроси как мога да закрепя хоризонтална греда към стена без да има каквито и да е подпорки Благодаря
kalin72 - майстор
Аз също ще правя навес над входната врата, и захващането на хоризонталната греда съм го решил да е така, с дюбели в тухлата, и вертикални греди на три места, плътно по стената. Ето тук примерна снимка, не е моя:

Изображение

Има и други начини, разбира се, без хоризонтална греда по дължината на стената, ами със пети към стената захващаш хоризонталните

Изображение
Иван Иванов - напреднал
В моя случай няма възможност за вертикални греди защото губя пространство от важна пътна артерия демек пътеката към лятната къхня
Илчо Илиев - майстор
Иван Иванов написа:
В моя случай няма възможност за вертикални греди защото губя пространство от важна пътна артерия демек пътеката към лятната къхня
Вземи и снимай мястото,че да видим какви са условията....
Иначе може да се хване греда към зида със шпилки и планки, а ако има трегер на него ниво,може с дюбели..
В случай,че нивото на покрива позволява може да се поведе наклона по покрива...т.е. мартаците за навеса да са продължение на мартаците на покрива...
НО... така само си предполагаме на свободна тема...
Иначе за целта ти са нужни 2 греди с нужната дължиина , 2/3 дирека и мартачета 6-8 бр, зависи колко ще е широк навеса, 3-4 платна ОСБ ,а за отгоре може и битумни,а може и обикновени керемиди,а може и ондолин, въпрос на вкус и бюджет...
Не знам какви са възможностите при теб,но ако има начин това нещо го направи с греди и мартаци от салкъм/акация...
Илчо Илиев - майстор
Иван Иванов, кво стана бе Мен, много "колеги"се сърдят ,че питат нещо,а никой не ги отразява...а помисли си защо?????
Питаш нещо, добре, намира се някой глупак да ти отговори ,но дори не си правиш труда да кажеш какво и до къде са стигнали нещата, та ако някой друг има подобен проблем да може да разбере решението,но.......

п.п . ти ся да не са фърлиш в тревоги, болшенството са такива :axe:
Иван Иванов - напреднал
ми какво станали бяхме на път вече говорих с баш майстора с който щяхме да го правим гитови направихме си обобщен план една калкулация на цени и такива други готови да го направим но спонсора не хареса идеята искал бил нещо по леко и по опростено така че след дълго спорене не стигнахме до нищо и най вероятно нищо няма да стане или ще възложи работата на чичо ми

Тема "Навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: