Здравейте, планувам да направя висящ таван от летви, но имам няколко неясноти. На първо място, малко информация за проекта: това е таван за баня, ще бъде изработен от дървени летви (най-вероятно термо обработена елша), като летвите трябва да са напрвавени на скара с разстояние помежду им от няколко милиметра за да позволяват парата да преминава над таванът, където се намира вентилацията (вентилатор в отдушник). Размерите на помещението са 195см. на 175 см., като на късата страна има и комин 47 на 47 см. (т.е. таванът е 195/175 минус комина). Идеята е дъските да се пуснат по дългата страна. Въпросите са - как да се изработи скарата, така че тя да бъде на няколко (минимум 2) секции, така че да може една от секциите да се сваля и да се обслужва вентилаторът и осветлението (лунички захванати за самият висящ таван).
Първоначалната ми идея бе да се направят 2 скари - едната неподвижна (или подвижна - няма значение) и втора подвижна. Основно изискване е - да не се виждат никакви видии и крепежни елементи - т.е. имаме дъски захванати с видии откъм напречните дъски, които не се виждат. Съответно имаме две секции с примерни размери:
- секция 1: 195/100 см.
- секция 2: 195/75 см.
Проблемът ми е как да захвана тези секции/скари за стените и съответно (ако е необходимо) една за друга.
Приемам идеи всякакви
Първоначалната ми идея бе да се направят 2 скари - едната неподвижна (или подвижна - няма значение) и втора подвижна. Основно изискване е - да не се виждат никакви видии и крепежни елементи - т.е. имаме дъски захванати с видии откъм напречните дъски, които не се виждат. Съответно имаме две секции с примерни размери:
- секция 1: 195/100 см.
- секция 2: 195/75 см.
Проблемът ми е как да захвана тези секции/скари за стените и съответно (ако е необходимо) една за друга.
Приемам идеи всякакви