• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте имам сериозен проблем с камина прити.Камината ми е 13 кв. който захранва три радиатора 180/60 - 200/60 - 140/60. Рс е на изхода на топлата вода помпата ми незнам каква марка е но има 4 степени.При пускане на помпата се 4ува едно шуртене в ризата всякаш се пални вода и се нормализира после и при достигане на 50-60 гр. почва да шуми и вие като чайник.повдигнал са задният край на печката за да може да се обездуши но няма управия.моля ви за помощ.
шоп - майстор
Помпата не трябва да се чува. На отолителните и соларни системи направени от мен слагам зелен свето диод за да знам кога помпата е включена:-)
Може би имаш въздъх или помпата работи с кавитация.
според мен се е образувал ваздушен джоб и немога да обездуша водната риза не излиза ваздух през обездушителят а само вода.А при пускане на помпата се чува шуртене сякаш се пълни ризата с вода и като се напълни и спира шуртенето.
krasi92 - майстор
Нивелирай камината първоначално.Работила ли е до сега.Кога е пълнена за последно с вода.
Нивелирал съм камината и преди две седмици напълних системата има вода в рс.
Нивелирал съм камината и преди две седмици напълних системата има вода в рс.
днеска обездуших цялата система сигурен сам че не остана въздух и след паленто при досигане на 45 градуса почна да пищи водната риза и се почна еднон шуртене в водната риза.Според мене смуче въздух от някаде и го вкарва в ризата.
tysonlkr - специалист
Казваш че РС е на изхода на топлата вода, а помпата на топлата или студената вода е?
Системата работила ли е до сега, или е новоизградена?

Доколкото знам за да няма проблеми от такова естество РС се монтира преди помпата, което осигурява вода на входа на помпата.
помпата ми е на стуедната вода систематае е от миналата година и от самото изграждане на системата си бучи така.миналата година смених и печката преди беше 9 кв и пак беше така .поради тази причина смених печката и сложих 13 кв и пак не се реши проблема.преди 3 дена смених и помпата не е и от него.
tysonlkr - специалист
silver_rz написа:
помпата ми е на стуедната вода систематае е от миналата година и от самото изграждане на системата си бучи така.миналата година смених и печката преди беше 9 кв и пак беше така .поради тази причина смених печката и сложих 13 кв и пак не се реши проблема.преди 3 дена смених и помпата не е и от него.
проблемът ти идва от мястото на свързване на разширителния съд.
Проблемът ще се реши, като свържеш РС преди помпата, така че преди помпата да има винаги вода от РС. Системата ти не е изградена правилно. Смени мястото на присъединяване на РС.
  • 1
  • 2

Тема "силен шум от водната риза при 50-60 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: