Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai4o_boom - напреднал
Прикачен файл:
IMG_20171104_150439.jpg
гоЗдравейте съфорумци пак опирам до вас и ще съм благодарен за малко помощ,прилагам снимки за да е по ясно при това положение водата не се превърта през серпентината веднъж спрях всички радиатори и тогава се обезвъздуши но въздуха влезе в помпата и стана леко опасно според вас има ли начин да се подкара това чудо

Прикачен файл

IMG_20171104_150419.jpg

Прикачен файл

IMG_20171104_150423.jpg

Прикачен файл

IMG_20171104_150431.jpg
lov - майстор
Нищо не му е опасно с влизането на въздух в помпата. Важното е да го изкара на вънка от серпентината и после не би трябвало да имаш ядове.
А иначе за тази плетеница трябва да се хвърля боб, кое от къде идва и за какво е.
Притеснява ме само дали не е малка разликата в нивото между бойлера и разширителя
lov - майстор
Скачени съдове :) Не е нужно кой знае каква денивилация спрямо разширителния съд даже може дори да е над разширителния съд. Обезвъздуши ли се веднъж серпентината стига да не се вкара от някъде въздух ще си стои винаги пълна. Но в случая не е желателно защо не знаеш кога можеш да останеш изненадан че нямаш топла вода в бойлера. Но в случая както тук не би трябвало да имаш проблеми.
На студена система спри радиаторите като оставиш най близкия леко отворен или там където можеш да изкараш въздуха и помпата на максимална мощност докато всичко излезе.
lov написа:
Скачени съдове :) Не е нужно кой знае каква денивилация спрямо разширителния съд даже може дори да е над разширителния съд. Обезвъздуши ли се веднъж серпентината стига да не се вкара от някъде въздух ще си стои винаги пълна. Но в случая не е желателно защо не знаеш кога можеш да останеш изненадан че нямаш топла вода в бойлера. Но в случая както тук не би трябвало да имаш проблеми.
На студена система спри радиаторите като оставиш най близкия леко отворен или там където можеш да изкараш въздуха и помпата на максимална мощност докато всичко излезе.
Това е интересно. Ще повярвам, ако го видя.
Не го оспорвам, до доказване на ....... каквото и да е.
lov - майстор
То май не си си преточвал зелето или виното с маркуч щото и там е същото и важат едни и същи физични закони.
Ми малко ми е неприятно да обяснявам на човек имаш се за специалист по отоплителни системи. Та предполагам че имаш баня :lol: леген и поне един прозрачен маркуч. Натопи го го целия да се напълни и му вдигни средата като не изкарваш двата края от водата и ще видиш че ще си остане пълен.
Успех в занимавката а после можеш и да отговориш до каква височина можеш да повдигнеш маркуча без да се прекъсне водния стълб. :-D
Заглавие: Re: СерпентинаМнениеПубликувано: съб ное 04, 2017 3:44 pm
Извън линия
майстор

Нищо не му е опасно с влизането на въздух в помпата. Важното е да го изкара на вънка от серпентината и после не би трябвало да имаш ядове.
А иначе за тази плетеница трябва да се хвърля боб, кое от къде идва и за какво е. Ами и точно тогава помпата спря да върти и се почна едно загряване тичане с тубите оцет :D и пак не стана мамка и и студено я мъчих един път и не и не мисля си да увелича още малко денивелацивта имам възможност за още 4-5 см и да сложа обезвъздушител и на студената вода на серпентината
В моментя системата се пълни от разширителя чудя се дали да не преместя пълначката ня студената вода на серпентината
lov написа:
А иначе за тази плетеница трябва да се хвърля боб, кое от къде идва и за какво е.
Ами и точно тогава помпата спря да върти и се почна едно загряване тичане с тубите оцет :D и пак не стана мамка и и студено я мъчих един път и не и не мисля си да увелича още малко денивелацивта имам възможност за още 4-5 см и да сложа обезвъздушител и на студената вода на серпентината
В моментя системата се пълни от разширителя чудя се дали да не преместя пълначката ня студената вода на серпентината
lov написа:
То май не си си преточвал зелето или виното с маркуч щото и там е същото и важат едни и същи физични закони.
Ми малко ми е неприятно да обяснявам на човек имаш се за специалист по отоплителни системи. Та предполагам че имаш баня :lol: леген и поне един прозрачен маркуч. Натопи го го целия да се напълни и му вдигни средата като не изкарваш двата края от водата и ще видиш че ще си остане пълен.
Успех в занимавката а после можеш и да отговориш до каква височина можеш да повдигнеш маркуча без да се прекъсне водния стълб. :-D
Със зелиту ич ма няма, ама ако важи опит претакане на вино, значи съм спец.
Туй титулуване форумно нищо не значи за мене.
Разбрах ти идеята. Отоплителната инсталация е динамична система.
Обикновено по къщя и апартаменти бучат се такива системки, като тая и споделят проблеми-пак като в тая.
Не напразно препоръчах да се погледне обезвъздушитела на бойлера. Човеко даже иска да слага и на изходящата от серпентината.............
С такава самоделка го ядох преди десетина години. Автоматичен на бойлера, отворена съдинка до и малко по нависоко. Същия чеп, като тука.
Много салати прай жината и обезвъздушители купува, докат ни ми светна да напълня, обезвъздуша и му стегна тъпачката.
nikolai4o_boom написа:
lov написа:
Ами и точно тогава помпата спря да върти и се почна едно загряване тичане с тубите оцет :D и пак не стана мамка и и студено я мъчих един път и не и не мисля си да увелича още малко денивелацивта имам възможност за още 4-5 см и да сложа обезвъздушител и на студената вода на серпентината
Повдигане на съдинката колкото може.
Няма нужда от обезвъздушител на студената.
Пълнене от най ниската възможна точка.
Всечки обезвъздушители ръчни или автоматични със затегнати капачки, включително и на бойлера.
Колко киловата е печката има ли термометър на нея и с каква помпа се врътка тая вода?
Колко и какви радиатори?

Тема "Серпентина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: