• 1
  • 2
Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
интересува ме необходимо ли е при зидане на тераса с итонг,7.5 см.някакво заклиняване между отделните блокчета с арматурни пръчки да речем или просто се разчита на здравината на лепилото и застъпването?
Няма ли да ти е малко студено с 7.5 ? По принцип ако го заклиниш добре долу и горе няма проблем. Иначе когато остъклявам тераси през ред слагам арматурна пръчка в бенота точно между блокчетата. Просто на нивото на реда правиш дупка в бетона и там вкарваш арматурата, а другата и страна просто се зазижда в газобетона или правиш канал в него.
каква е нормално да бъде дебелината на блокчитата,аз мисля с 7.5см и изолация от вън на зида?
братле аз бих ти препоръчал минимум 15 см , като имай в предвид, че самите производители са си дали като минимум(30 см където не е нужна изолация), което малко ме съмнява ама така е по якостни и топлинни характеристики !

затова сам си прецени ;) и успех ;)
masteradmin написа:Няма ли да ти е малко студено с 7.5 ? По принцип ако го заклиниш добре долу и горе няма проблем. Иначе когато остъклявам тераси през ред слагам арматурна пръчка в бенота точно между блокчетата. Просто на нивото на реда правиш дупка в бетона и там вкарваш арматурата, а другата и страна просто се зазижда в газобетона или правиш канал в него.


Пръчките са хоризонтални предполагам?

А ако не искам дограмата да ми е до горната тераса нали трябва и над прозореца да има 1-2 реда итонг.Ка се лепи за горната тераса за да не падне?
elby написа:нали трябва и над прозореца да има 1-2 реда итонг


чак 1-2 реда не са нужни :-D
достатъчно е да си отрежеш парчета с широчина 5см
залепяш ги, подмазваш и после мериш колко ти е отвора за дограмата :roll:
Имам впредвид първо дограмата се слага и след това се реди отгоре итонг или обратното?
обратното :roll:

нали трябва да имаш мерките на отвора за да поръчаш дограмата
не почвай наобратно, за да нямаш ядове
A отгоре итонга как се лепи за тавана?Само с лепило няма ли да ми падне на главата блокчето докато стегне лепилото ?
Как е метода ?
Има едно нещо дето му викат "щурц". Това е елемента, който "държи" зидарията над прозореца. Може да е от най-различни материали. В случая една дъска широка колкото итонга и дебела поне 3,5 см ще свърши работа. (Дървото е със същите топлотехническите характеристики като итонга.) Пусни я достатъчно дълга за да "стъпи" добре на зидовете от страни.
Ако отгоре не ти остане място за зидане с итонг, запълни с пяна.

Освен това зидане със 7,5 см ми е малко странно, защото на практика толкова са дебели и профилите на дограмата. Лека неточност в зидането и... Значи зидай поне с 10 см. Не трябва обаче и да товариш балкона с голяма тежест (15 см. и нагоре), защото старите балкони са опасна работа. За топлото, наблегни на изолацията. Тя поне е лека.
Успех! :)
  • 1
  • 2

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Газобетон”