Здравейте колеги, имам няколко питания за въпросния котел De Dietrich CF 126 CSE. Закупих и монтирах такъв на вече съществуваща парна инсталация от по стар тип (гравитационна) с добавена помпа към нея, има и бойлер 200л, разширителен съд на тавана около 160л. Отоплявам два етажа от къща по 90кв/м = 180кв/м. Вчера запалих котела с горно горене като го напълних с 30тина кг. въглища домбас с едно не нацепено дърво. Котела започна да гори много добре но водата не се загряваше, след 2ч котела достигна 65 градуса както го бях нагласил автоматичната клапа да се затвори на 65 градуса. В продължение на още 6 часа котела си поддържаше 65градуса без да съм слагал допълнително въглища. Външната температура беше от към 0 до 3 градуса вътре около 24 градуса.
Въпросите който ме вълнуват в момента са дали котела не слаб за киловатите на системата и като цяло колко е разхода на въглища при зададени 65-70 градуса за тези така наречени най-хубави котли.
Въпросите който ме вълнуват в момента са дали котела не слаб за киловатите на системата и като цяло колко е разхода на въглища при зададени 65-70 градуса за тези така наречени най-хубави котли.