Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipilica - майстор
Значи ся обяснявам какво имам и какво искам, приемам идеи по въпроса.
Имам стълбище към втория етаж и по стената има 4 извода за лампи вързани на дивиатор от долу и горе.
Ся в момента има по една крушка на всеки извод и тя свети надолу към стълбите, искам да сложа тела с по две крушки едната надолу а другата нагоре, те не са проблем ще намеря подходящи, проблема е че искам тия дето ще са нагоре да са на отделен ключ а не ми се копае тъкмо боядисана стена та ще трябва да е нещо с безжично управление, при ключовете мога да копая щото е тухла и мога да изчовъркам бая място зад самия ключ, тези нагоре ще светят само ако са пуснати другите. Та въпроса е с какво безжично да управлявам вторите крушки.
Мислих за нещо като ESP8266+nrf24l01 и да сложа втори ключ до дивиатора тип бутон и така да командвам вторите, ама много чаркове и не знам дали ще ги събера в самото осветително тяло.
MamaMy - майстор
Някъде бях гледал схема за полилей управляван и захранван само по двойка кабел. Първото включване светваше половината лампи, а бързо изключване и повторно включване светваше всичките. Ще продължавам да го търся.
Lisko - майстор
Точно същия го ползвам за да спирам лампата в спалнята от леглото.
pipilica - майстор
съб фев 28, 2026 2:40 amESPACE написа:
https://www.aliexpress.com/item/1005007 ... Redirect=y
Това ще ми свърши работа но не не баш, първо няма опция два ключа с 4 релета и второ няма опция да се поръча по повече от един артикул, но ще пробвам да намеря подобно.
Тенкю за линка.

Тема "Какво да ползвам." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: