Всички имаме коли, нали ?
emil_v r - майстор
Здравеите , некои ако си е пастирал сам кочинката :o ,може да ми даде съвет откъде да купя пасти и нова но ефтина машинка за полиране. само съм чул ,в метро имало около 30 лв . Пасти в ОМВ или в магазини за автобои , некви 3М пасти номер 3 и 4 . Гледам некакви полирмашинки на 2000 об/мин . ,не е ли много? имам и среден ъглошлаиф , да му купувам ако има само глава? Пишете-черпенето , гарантирано!
Duke_BG - специалист
Емо, писал съм го некъде в опел форума, но за теб ще го напиша пак :
машинка : около 20-30 лв
пасти 3м номер 2 (само при много захабена боя с дълбоки драскотини ) номер 3 и номер 4 ако не се лъжа твоята беше комби - около 150 гр х 8 лв = 24 лв максимум
на добре измита и подсушена кола в не много горещо време (ще е добре да я облепиш както е на онзи сайт щото като се набие там с паста мноо трудно се сваля ) започваш от най-малкия номер с мек парцал мажеш на не много голям участък размазваш хубаво и изчакваш да изсъхне , пускаш машинката и с кръгови движения започваш да разнасяш докато не остане паста , намазваш следващия участък и така докато не остане място дето не е пипано .
номер 2 и 3 се нанасят с машинката , номер 4 с мека кърпа той е на силиконова основа и е запечатващ има леко сребрист цвят .

равносметка в пари и пот : 36-54 лв 2-3 часа яко търкане + машинка за колата на приятел или за следващо пастиране

след около 6 месеца можеш да повториш само с номер 4

пастата я купих от магазин за автобои
там има и кечета за дрелка ама струваха 20 кинта - на мен ми я направиха с дрелка с намалени обороти
и гледай да не "задълбаваш" много
emil_v r - майстор
Blagodaria, и на двамата ,първо на Кибрит ако колата бе в София по- добро от неговото предл. няма , но и така пак беше доста полезно. Дуке -бг , :) за таквиз кат мен никога не е излишно да се повтаря , щот сам бил военен :-D - мерси , беше ми полезно .Утре е денят Х ,когато ще направя първия опит. ДА , АЗ ПИША НА КИРИЛИЦА , докога ще питаш ? Аз съм обаче против тази умираща , изкуствена азбука . Ела в отмора и шеги ,да се разберем по мъжки. С доводите които ще извадя , разговорът изобщо няма да е приятен за теб!
emil_v r - майстор
kakво постигнах,да споделя опита. лъска се като намазана с восък ,водата стои на сферички ,преди на петна. виждат се обаче точки от ударите на камъчетата отпред.Тези опели са мн. бързи! Ще купувам още една паста -коректор ,която има цветно червило и с него се оправят микродефектите . Много лесно се минава на ръка и е абсалютно безсмисл. машинка. Позагряваш ,кат оназ блондинка дето питала друга - ти муци пушиш ли след секс? -Еее позагрявам ма чак да пуша.. :-D
Duke_BG - специалист
да опелите са бързи щото ги гони ръждата :)
моя ми го смляха и сега чекам засрахователите на онзи пиян глупак да видя какво ще ми дадат и ще сменям марката писна ми от ръжда
TACHO - специалист
Duke_BG написа:
да опелите са бързи щото ги гони ръждата :)
и ще сменям марката писна ми от ръжда
Ще се сетите вие.... :roll:
emil_v r - майстор
Минава полунощ. Пълнолуние е и има големи падащи звезди. Признавам ,че тия Опели са много скапани . Що си не купих Рено Лагуна? :evil:
emil_v r - майстор
Кажете , моля ви ,как да залича точки от камъчета по предния капак? пробвах с едно кат червило и паста след тва от ОМВ по 23лв . Лъска се но точките са си бели ,Преди пастирането не се виждаха.
velsi - Почетен майстор
Мухаха. Е това пълнолунието е голяма работа!!!

Тема "Съвет за пастиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: