Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
чет окт 22, 2020 12:30 pmfilmatoplo написа:
Аз мислих ,че знае ,да -настройки 2-3-4 са фабричните .
Да.Там не е пипано. Между другото, къде се намира помпата? Трябва да я пусна в режим обезвъздушаване. Кой панел да развия отзад?
filmatoplo - майстор
Нищо не се развива -за разлика от всички камини на пазара Грейко е помислила -да има достъп до почти всичко -включително и до помпата :wink: .Бутона за степените на помпата е отзад на камината .Какъв е този режим -обезвъздушаване :? :) .Помпата нали знаете как се пуска принудително. :wink:
bibobore - специалист
В интерес на истината нямам представа. В книжката има инструкция отделна и за помпата. И там е написано, че има такъв режим. Поне така си спомням.
Та как се пуска принудително помпата?
Trafo - помощник
чет окт 22, 2020 11:43 amТрифон П.Трифонов написа:
чет окт 22, 2020 10:13 amTrafo написа:
вт окт 20, 2020 7:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Помпата я държи хистерезиса, а за другото имай малко търпение!
Здравей,
Може ли малко по-конкретно за помпата?А как мога да проверя с каква скорост върти и да я вдигна малко.
Не разбирам тези резки спадове в темп. на водата, може би от отваряне и затваряне на термоглавите?
Освен да отвориш някой капак, друг начин не виждам.
Защо искаш да я "вдигнеш"? Не ти знам камината, но дори да е 25 , а инсталацията голяма, пак няма да е необходимо повече от кубик на час.
Котелът ми е 20 киловата, а помпата на 1ва. Само тихо, че Анди вече ще ме бие! Резките спадове на Т на водата се дължат по скоро на високата скорост на водата, та виж "намали" помпата на 1, ма тихичко, нали....!
Хистерезиса на вкл. помпа се настройва в менюто. Примерно вкл. на 60, изкл на 56. Това е за да няма чести превключвания
Писах да имаш търпение, с идеята да погори два-три дни камината, да постопли къщата, ако е изстинала де. Парното не е жигула, нещата не се случват много бързо.
Да, и аз стигнах до този извод, че трябва търпение и настройки.Калибрирах си шнека на 7,2кг на час , вдигнах с 5-6 единици вентилаторите на трите степени , намалих интервала между подаванията на Р2 и Р3 от 50 на 45 сек.Може би ще трябва и да увелича с малко времето за подаване.
filmatoplo - майстор
Как го калибрира да знаят и другите.
Trafo - помощник
Пуснах си шнека от ръчно зареждане за 120сек. и грамажа на пелетите умножих по 30.Направих и втори опит , като пуснах шнека за 180сек. и умножих по 20.Първия път ми излезе 7.05кг. а втория 7,1кг.
filmatoplo - майстор
Изисквайте го това от вашите инсталатори. :)
bibobore - специалист
Добър вечер отново. Днес започнах начисто. При задържане на бутона на помпата за две секунди се активира функция обезвъздушаване. Трае 10 минути. Фабрично идва на трета скорост. От това бил и силния шум. Както всички казахте настройките са строго индивидуални. Наложи се да увелича при запалване зареждането до 60 секунди а времето на етап 2 и 3 го смалих драстично. Иначе пелетите изгарят преди да е свършило времето. Незнам дали е правилно. Мощност Р3 си я оставих фабрично само намалих малко вентилатора-при мен има доста тяга. И сега идва проблема с Р2-порция 6 цикъл 50 вентилатор 28. Но пелетите явно са доста малко и бързо изгарят, като каминката едва тлее. Кой показател да увелича? Въобще не стигам до Р1.
Така разхода е ужасен,като гледам визуално как намаляват бонбонките в бункера. И още нещо-когато падат пелетите в кошничката се вдига доста жарава и пада отстрани. Това как да го избегна? Не са цели парчета , а доста малки въгленчета.
Антон С. - специалист
Не може да се избегне :) Ще го преживееш :) Сега се топли ;) Ако ти снимам настройките ми, ще си глътнеш езика :)
bibobore - специалист
Добре. Почвам леко да налаучквам нещата. Кое е по-добре: да увелича времето за подаването на пелети или да намаля цикъла на подаване?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: