чет окт 22, 2020 12:30 pmfilmatoplo написа: Аз мислих ,че знае ,да -настройки 2-3-4 са фабричните .Да.Там не е пипано. Между другото, къде се намира помпата? Трябва да я пусна в режим обезвъздушаване. Кой панел да развия отзад?

чет окт 22, 2020 12:30 pmfilmatoplo написа: Аз мислих ,че знае ,да -настройки 2-3-4 са фабричните .Да.Там не е пипано. Между другото, къде се намира помпата? Трябва да я пусна в режим обезвъздушаване. Кой панел да развия отзад?
чет окт 22, 2020 11:43 amТрифон П.Трифонов написа:Да, и аз стигнах до този извод, че трябва търпение и настройки.Калибрирах си шнека на 7,2кг на час , вдигнах с 5-6 единици вентилаторите на трите степени , намалих интервала между подаванията на Р2 и Р3 от 50 на 45 сек.Може би ще трябва и да увелича с малко времето за подаване.чет окт 22, 2020 10:13 amTrafo написа:Освен да отвориш някой капак, друг начин не виждам.вт окт 20, 2020 7:59 pmТрифон П.Трифонов написа: Помпата я държи хистерезиса, а за другото имай малко търпение!Здравей,
Може ли малко по-конкретно за помпата?А как мога да проверя с каква скорост върти и да я вдигна малко.
Не разбирам тези резки спадове в темп. на водата, може би от отваряне и затваряне на термоглавите?
Защо искаш да я "вдигнеш"? Не ти знам камината, но дори да е 25 , а инсталацията голяма, пак няма да е необходимо повече от кубик на час.
Котелът ми е 20 киловата, а помпата на 1ва. Само тихо, че Анди вече ще ме бие! Резките спадове на Т на водата се дължат по скоро на високата скорост на водата, та виж "намали" помпата на 1, ма тихичко, нали....!
Хистерезиса на вкл. помпа се настройва в менюто. Примерно вкл. на 60, изкл на 56. Това е за да няма чести превключвания
Писах да имаш търпение, с идеята да погори два-три дни камината, да постопли къщата, ако е изстинала де. Парното не е жигула, нещата не се случват много бързо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: