• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Takezo Sensey - модератор
В упътването на помпата , пише "ако искате са вдигнете температурата на радиаторите увеличете скороста на помпата".......ако ти си на степен 2 , опитай да я намалиш на 1 скорост.
plambar - помощник
Проверете за всеки случай нивелацията на камината,възможно е в някоя от ризите да остава въздух/тапа/ в резултат на което се получава по-лоша циркулация на водата в ризата и тя възвира преди другите ризи/чува се шум на къкрещ чайник/.По-лошия лошия вариант е заводска грешка при сглобяването ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ Е ТОВА! А колкото до автоматичния обезвъздушител послушаайте съвета на колегата сложете си ръчен,ако разликата във височината между разшерителния съд и авт. обезвъздушител е по-малка от 5.5метра.Минималното налягане на авт. обезв. е 0.5bar,а максималното 10bar.Когато налягането в авт.обезв. е под минималното той не само,че не работи,а при някои модели даже и засмуква въздух.Между впрочем колко kW са Ви радиаторите,да не би камината да Ви е голяма за тях?И да нямаше нужда от това което изприказвах :lol:
Камината е "Прити" 4KW +13KW на водната риза, общата отдавана мощност на 4- те ми радиатора е 9.2KW (поне по документи е така :) )
Приемам ,4е радиаторите не могат да отдадат по-голямата мощност на камината и водната риза започва да ври,но защо тогава балончетата въздух,които се получават в следствие на завирането не се отвеждат от автоматичния обезвъздушител ,а просто преминават покрай него и влизат в първия радиатор,който е включен след камината ???
Специално вдигнах с тръбичка автоматичния обезвъздушител на около 25см. над нивото на камината ,за да съм сигурен , че е на най-високата точка в сравнение с водната риза и останалите радиатори .
plambar - помощник
Авт. обезвъздушители не могат да работят на ниско налягане.Минималното им работно налягане е 0,5bar,а това си е близо 5 метра воден стълб.Ако Ви е възможно свържете на неговото място разширителния съд или го сменете с ръчен обезв.
Намерих си един модел автоматичен обезвъздушител,който има и възможност за ръчно обезвъздушаване. Утре ще го монтирам и ще докладвам за резултатите :)
илко илиев - специалист
карай помпата само на най малката степен.от опит знам че усилиш ли я от високата скорост започва самата тя да си прави като балончета и ги вкарва в системата. поне на три-четери места ми се е случвало като намалим помпата и всичко се отравя
plambar - помощник
Не забравяйте,че в момента на обезвъздушаване помпата не трябва да работи!(при обезвъздушаване на системата спираме помпата, обезвъздушаваме ръчно/принодително/,след това задействаме помпата оставямея да работи извесно време и после отново спираме и обезвъздушаваме
При отвоерена система след ръчното обезвъздушаване , системата се обезвъдушава сама , за около 24 часа.Или каквото и да правиш , да другия ден в разширителя водата ще е по малко и трябва да долееш .Винаги ще остане възхух не може да го направиш от веднъж.
hasko100 - специалист
Здравей те. Нямам възможност редовно да участвам във форума.Ще правя ремонт на парното.Можели някой да ми каже, колко максимално може да е растоянието от колектора до радиатоа, с тръба ф16.при мен растоянието е около 15м.Предварително благодаря.
hasko100 написа:
Здравей те. Нямам възможност редовно да участвам във форума.Ще правя ремонт на парното.Можели някой да ми каже, колко максимално може да е растоянието от колектора до радиатоа, с тръба ф16.при мен растоянието е около 15м.Предварително благодаря.
искаш да кажеше че ще , слагаш колектори зад котела и оттам ще "водиш" до всяка точка на ф16мм.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: