В упътването на помпата , пише "ако искате са вдигнете температурата на радиаторите увеличете скороста на помпата".......ако ти си на степен 2 , опитай да я намалиш на 1 скорост.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Takezo Sensey
- модератор
285 мнения в "ще правя локално парно"
plambar
- помощник
Проверете за всеки случай нивелацията на камината,възможно е в някоя от ризите да остава въздух/тапа/ в резултат на което се получава по-лоша циркулация на водата в ризата и тя възвира преди другите ризи/чува се шум на къкрещ чайник/.По-лошия лошия вариант е заводска грешка при сглобяването ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ Е ТОВА! А колкото до автоматичния обезвъздушител послушаайте съвета на колегата сложете си ръчен,ако разликата във височината между разшерителния съд и авт. обезвъздушител е по-малка от 5.5метра.Минималното налягане на авт. обезв. е 0.5bar,а максималното 10bar.Когато налягането в авт.обезв. е под минималното той не само,че не работи,а при някои модели даже и засмуква въздух.Между впрочем колко kW са Ви радиаторите,да не би камината да Ви е голяма за тях?И да нямаше нужда от това което изприказвах 
Камината е "Прити" 4KW +13KW на водната риза, общата отдавана мощност на 4- те ми радиатора е 9.2KW (поне по документи е така
)
Приемам ,4е радиаторите не могат да отдадат по-голямата мощност на камината и водната риза започва да ври,но защо тогава балончетата въздух,които се получават в следствие на завирането не се отвеждат от автоматичния обезвъздушител ,а просто преминават покрай него и влизат в първия радиатор,който е включен след камината ???
Специално вдигнах с тръбичка автоматичния обезвъздушител на около 25см. над нивото на камината ,за да съм сигурен , че е на най-високата точка в сравнение с водната риза и останалите радиатори .
Приемам ,4е радиаторите не могат да отдадат по-голямата мощност на камината и водната риза започва да ври,но защо тогава балончетата въздух,които се получават в следствие на завирането не се отвеждат от автоматичния обезвъздушител ,а просто преминават покрай него и влизат в първия радиатор,който е включен след камината ???
Специално вдигнах с тръбичка автоматичния обезвъздушител на около 25см. над нивото на камината ,за да съм сигурен , че е на най-високата точка в сравнение с водната риза и останалите радиатори .
Намерих си един модел автоматичен обезвъздушител,който има и възможност за ръчно обезвъздушаване. Утре ще го монтирам и ще докладвам за резултатите 
илко илиев
- специалист
карай помпата само на най малката степен.от опит знам че усилиш ли я от високата скорост започва самата тя да си прави като балончета и ги вкарва в системата. поне на три-четери места ми се е случвало като намалим помпата и всичко се отравя
Takezo Sensey
- модератор
При отвоерена система след ръчното обезвъздушаване , системата се обезвъдушава сама , за около 24 часа.Или каквото и да правиш , да другия ден в разширителя водата ще е по малко и трябва да долееш .Винаги ще остане възхух не може да го направиш от веднъж.
Takezo Sensey
- модератор
hasko100 написа:Здравей те. Нямам възможност редовно да участвам във форума.Ще правя ремонт на парното.Можели някой да ми каже, колко максимално може да е растоянието от колектора до радиатоа, с тръба ф16.при мен растоянието е около 15м.Предварително благодаря.искаш да кажеше че ще , слагаш колектори зад котела и оттам ще "водиш" до всяка точка на ф16мм.
Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература